BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Cansız öldürülmeseydi dağa gelecekti

Terör örgütü PKK'nın Yürütme Komitesi üyelerinden Sozdar Avesta, Sakine Cansız'ın öldürülmemesi halinde dağa çıkacağını ileri sürdü.

Abone ol

Sakine Cansız’ın öldürülmesine ilişkin terör örgütüne yakın bir internet sitesine değerlendirme yapan Sozdar Avesta, Cansız'ın öldürülmesinin kendi içerisinde birçok mesajı barındırdığını savundu.

Cinayetin birinci ve en temel mesajının kadın özgürlük çizgisine bir darbe olduğunu iddia eden Avesta, ayrıca cinayetin önemli bir dönemde hem Öcalan'ın elini zayıflatmak, hem Özgür Kadın Hareketi’nin gözünü korkutmak, hem de PKK kurucularını hedeflediğini ileri sürdü. Cansız'ı öldürenlerin, Kürt özgürlük hareketine kendi cephelerinde ciddi bir mesaj vermek istediklerini savundu.

Cansız'ın iki aydır adım adım izlendiğini iddia eden Avesta, öldürülmemesi halinde 2-3 gün içinde örgütün dağ kadrosuna katılacağı iddiasında bulundu. Cansız'ı öldürenlerin büyük ihtimalle dağa döneceğini bildiklerini kaydetti.

Süreç ilerledikçe benzer saldırıların gelebileceğini belirten Avesta, Paris'te olduğu gibi benzer saldırıların hiç beklemedikleri yerlerden gelebileceğini bunun önüne geçebilmek için sürecin ciddi bir titizlikle götürülmesi gerektiğini söyledi.