BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayında paralel yapı itirafı!

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı’na katılan Tamer Barış Terkeşli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı’na, paralel yapının Adana ve Hatay Bölge Sorumlusu Tamer Barış Terkeşli konuk oldu. Terkeşli canlı yayında paralel yapı ile ilgili çok çarpıcı itiraflarda bulundu.

İşte dün akşam ki Deşifre’den çok çarpıcı satır başları…

‘’PARALEL YAPI İÇİNDE BİR PARALEL YAPI DAHA VAR’’

Tamer Barış Terkeşli: Ortaokuldayken bir hocam 12 Eylül ile ilgili bilginiz var mı diye soru sordu. Cevap verdim ve dikkatini çekti daha sonra konuşmamızı istedi. Çok iyi bir potansiyelin var. Ankara’ya yollayalım ve daha iyi bir yerlere gelmeni sağlayalım dedi. Sonra Ankara’da öğrenci yurduna yerleştim ve orada cemaatin nasıl düzen içinde olduğunu ve yapılanmanın ayrıntılarını öğrettiler. Yapı içinde Devletin sistemine paralel bir yapı vardı. Bizden olanları yükseltme bizden olmayanları düşürme gibi bir düzen vardı. Özellikle 2004 den itibaren bunu uygulamaya soktular. Zıt kutuplar oluşturmak için kurulmuş bir düzen bu. Paralel yapının içinde de paralel düzen oluşturmuştuk biz. Bu yapı içerisinde biat kültürüyle hareket eden savcılar vardı. Emir alacak savcılar ile işlerimizi yürütüyorduk. Telefonlar, telefonun imei numarası üzerinden dinleniyordu. Böylece 3 tane hat değiştirse de o telefon dinlenebiliyordu.

‘’17 ARALIK OPERASYONUN PLANLANDIĞI TOPLANTIDA BENDE VARDIM’’

Tamer Barış Terkeşli: 17 aralık operasyonun planlandığı toplantıda bende vardım. Hükümetin kendi çizgilerinin dışına çıktığını, kendi menfaatlerinin tersi hareket etmeye başladığını ve farklı sesler geldiğini dillendirerek hükümete karşı bir hareket tarzı benimsendi. Böylece bu doğrultuda argüman biriktirilmesi kararı alındı. Bunların içinde kişilerin özel hayatları ve mahrem bilgilerine kadar her türlü bilgilerin depolanmasına dair bir karar çıktı. Bende toplantıda bu milletin milli iradeyle seçtiği Başbakan’a karşı mı kumpas kurulacak? dedim ve soğuk bir rüzgar esti o anda.


‘’CÜBBELİ AHMET’E PARALEL YAPI KUMPAS KURDU’’

Tamer Barış Terkeşli: Cübbeli Ahmet Hoca’nın sesini nasıl kısarız diye benim de katıldığım bir toplantı yapıldı. Mutlaka ortada bir suç bulmalıydılar ve buna da Cübbeli Ahmet Hocayı dahil etmelilerdi. Hatta o toplantıda biri, Cübbeli Ahmet Hoca’nın veya yakınlarının illaki gayrimeşru bir ilişkisi vardır oradan çok daha kolay köşeye sıkıştırırız dedi. Fethullah Gülen’in de son vaazı Cübbeli Ahmet Hocayı bitirme operasyonudur.

MİT tırların da görev almış bir Savcı’nın babasına trafik cezası kesiliyor, kesilen bölgenin kaymakamına ulaşıyor ve cezayı iptal etmesini rica ediyor. Ama Kaymakam Hanımdan olumsuz yanıt alınca hemen sürece başlıyorlar ve kısa süre içinde terör suçundan soruşturma açıyorlar.

‘’AZİZ YILDIRIM’I PARALEL YAPI BIRAKMASI İÇİN TEHTİD ETTİ AMA O BIRAKMADI’’

Tamer Barış Terkeşli: Bize bir spor kanalından girmemizi bir takımı ele alamazsak dahi en azından bizden bir adamı sokmamız gerektiğini söylediler. Fenerbahçe odak noktasıydı artık. Toplantılarda Aziz Yıldırım’ın vesayeti temsil ettiğini söylediler. Ona göre Aziz Yıldırım vesayetin son kalesiydi. Bu operasyona şike adı verildi. Aziz Yıldırım’a daha önce bilgi gitti. Bir arkadaş Emniyet Müdürü statüsünde olduğunu söyleyen biri, kendi isteğinle ayrıl ya da ülke dışına kaç diye bilgi ilettik dedi.

‘’PARALEL YAPI BANADA KUMPAS KURDU’’

Tamer Barış Terkeşli: Paralel yapı benden benim itirazlarımdan rahatsız olmuştu. Benden kurtulmak için bir örgüt üyesini beni ziyarete gönderdiler. Sonrada beni o örgüte iye olarak suçladılar. Şeklinde konuştu.