BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombanın yanından uzaklaşan polis konuştu

İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Patlama sonrası canlı bombayla çatışıp yaralayan polis, neden olay yerinden uzaklaştığını anlattı.

Abone ol

Canlı bombanın havalimanındaki vatandaşları taramasını son anda engelleyen polis, yaşadıklarını THY'nin tepesindeki isme anlattı.

Polis memuru Y.D. ile konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurup indirterek yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Gittiği yerde adam fünyesini patlatmak üzere olduğu için olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyor." dedi.

O POLİS YARALI

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yaşanan terörist saldırıda bir havalimanı polisi vatandaşlara ateş açan teröristi vurmuştu. Canlı bombayı yaralayıp vatandaşları taramasının önüne geçen polis memurunun yaralı olduğu öğrenildi.

İLK ATIŞIMDA İSABET İTTİRDİM

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise  havalimanına saldırı esnasında teröristlerden birini etkisiz hale getirirken yaralanan polis memuru Y.D'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Aycı, "Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. 'Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim' dedi" diye konuştu.

FÜNYESİNİ GÖRMÜŞ

Havalimanında görevli güvenlik güçlerinin saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle kahramanca karşı koyduklarını dile getiren İlker Aycı, “Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elinde ki silahıyla, kaleşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkıp, onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen arkadaşımız. Bu kardeşimizi hastane de ziyaret ettik. Biz dün gece o kardeşimizi ziyarete gittik hastanede. Kaleşnikof isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurup indirterek yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Gittiği yerde adamın fünyesini ve patlatma üzerine olduğu için olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyor. Bomba patladıktan sonra sanıyoruz parça menzilli bombalar bunlar içinde misket demir parçaları ve bir sürü şeyler. Konuşabilecek durumda. Ama alt tarafta yaranın oluşturduğu bir sıkıntı var. Tabi üzerinden 24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Ben kendisiyle konuştum. Şoku atlatmış” dedi.