BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombanın kanında Hitler eroini

Canlı bombaların kanlarında, uyarıcı ve cesaret verici olarak kullanılan amfetamin ve metamfetamin maddeleri bulundu.

Abone ol

Nazlı Görer Bingöl'de, Rezzan Balta ise Antalya'da üzerlerindeki bombayı patlattı. İkisinin de kanında bulunan maddeler Hitler askerlerine veriliyordu

Canlı bombalarla ilili çarpıcı haber Sabah gazetesinde yer aldı. Bingöl'de geçen 29 Ekim'de onlarca kişinin bulunduğu cadde üzerindeki bombayı patlatan 31 yaşındaki "Rohani" kod adlı canlı bomba Nazlı Görer, 2 kişinin ölümüne, 21 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde ise geçen 30 Eylül'de jandarma karakolu önünde üzerindeki bombayı patlatarak ölen "Amed" kod adlı canlı bomba Rezzan Balta, biri uzman çavuş 3 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırılardan sonra 2 canlı bombanın otopsilerinde ilginç bulgulara rastlandı. Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi tarafından yapılan incelemelerde, Nazlı Görer'in kanında amfetamin, Rezzan Balta'nın kanında ise metamfetamin maddeleri bulundu.

4 GÜN UYUTMUYOR
Adrenalin etkisi gösteren bir uyarıcı türü olan amfetamin, merkezi sinir sisteminde güçlü bir uyarıcı etki yaparak doping etkisi yaratıyor. Böylece uyuma hissini ortadan kaldırarak cesaret veren amfetamin, uyanıklık, kendine güven, iyi hissetme dayanma gücü oluşturuyor. Yemek ihtiyacını da azaltan amfetamin, ilk defa 1927'de kullanılmaya başlandı. Dünyanın en etkili uyuşturucu maddelerinden olan ve "Hitler eroini" olarak bilinen metamfetamin de katı kristal biçimde imal ediliyor. Metamfetamin, amfetamin ile yakın özellikler göstermesine rağmen beyinde daha fazla etki yaratıyor.

Uzmanlar, eroinden 7 kat daha güçlü olan bu uyuşturucuyu alan kişinin kendini olağanüstü cesaretli hissettiğini ve 4 gün hiç uyumadan ayakta kalabildiğini kaydetti. Laboratuvar ortamında üretilen, bazı uyarıcı ve cesaret verici haplarda da kullanılan anfetamin ve metamfetamin, Nazi diktatörü Adolf Hitler tarafından II. Dünya Savaşı sırasında Alman askerlerine yoğun olarak dağıtılıyordu. Böylece askerlerin neredeyse hiç uyumadan, kendilerini hep enerjik ve güçlü hissetmeleri, cesaretle savaşmaları amaçlanıyordu.