BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombaların komşusu şok detayı anlattı! Gece olunca...

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan ve 42 kişiyi öldüren 3 canlı bomba hakkında son haberler geliyor. Canlı bombaların Fatih'te kiraladığı evde şok detaylar ortaya çıktı. Canlı bombanın komşusu korkunç detayları anlattı.

Abone ol

İSTANBUL Atatürk Havalimanını kana bulayan 3 canlı bombanın Fatih’te kaldıkları dairede olası bir baskın için ikinci bir demir kapı yaptırdığı ve dairenin pencerelerinin açılmadığı için havalandırmayı klima ile yaptıkları ortaya çıktı.

Yaklaşık 3 ay önce peşin kira vererek Ardıç Apartmanı’na taşınan teröristler, dairenin camlarını güneşlikle kapattı. Oturdukları süre boyunca da güneşlikleri hiç açmadılar. Dairenin pencereleri de açılmadığı için havalandırmayı daireye bağlı klima ile yaptılar.



DİKKAT ÇEKEN DEMİR KAPI

Teröristlerin oturdukları dairenin çift kapılı olması dikkat çekti. Normal kapının üzerine bir de demir kapı yapılmıştı.

 Onları hiç görmedim. Ya bizi takip ediyorlardı. biz evden çıkarken girmiyor, çıkmıyorlardı

 Adını vermek istemeyen ve 41 yıldır aynı apartmanda oturan yaşlı kadın şaşkınlığını saklayamadı. Alt dairesinde oturanların bombacı teröristler olduğunu öğrenin yaşlı kadın şaşkınlığını, "Neyin üzerinde oturuyormuşum ben" diye dile getirdi.  Olayı duyduktan sonra sabaha kadar uyumadığını ve ağladığını söyleyen yaşlı kadın, "Onları hiç görmedim. Ya bizi takip ediyorlardı. biz evden çıkarken girmiyor, çıkmıyorlardı " dedi.

"KİRAYA VEREN KOMİSYONCUYA YALVARDIM"

Alt katındaki daireden sürekli olarak ses geldiğini söyleyen yaşlı kadın, "Ben komisyoncuya söyledim. ’Ne olur yalvarıyorum sana’ dedim. ’5 kuruş aşağıya olsun bir aileye verin’ dedim. ’Bilemezsin ne olduğunu’ dedim" diye konuştu.

 
HİÇBİR ŞEYDEN HABERİMİZ YOK

Dairede uzun süreli oturan olmadığını sürekli kiracı değiştiğini söyleyen yaşlı kadın, "Kim geliyor, kim gidiyor. Kadın mı geliyor erkek mi geliyor. Hiçbir şeyden haberimiz yok" dedi.

DAİREDEN GELEN KİMYASAL KOKUSU

Kim geliyor, kim gidiyor. Kadın mı geliyor erkek mi geliyor. Hiçbir şeyden haberimiz yok"

 Teröristlerin oturdukları daireden keskin bir kimyasal kokusu geldiğini söyleyen yaşlı kadın, "Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu hiç eksik olmadı. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu" şeklinde konuştu.

ŞİKAYET ETTİ AMA

Şikayet için Muhtara gittiğini kendisinin belediyeye yönlendirildiğini söyleyen bina sakini kadın, "Belediyede kimine şikayet edeceğim. Muhtara kaç defa yalvardım. ’Kimin oturduğunu tespit ediyor musunuz’ dedim. ’Biz biliyoruz her şeyi’ dedi" diye konuştu. Sofular Mahallesinin 5-6 yerlisi kaldığını söyleyen yaşlı kadın, "Kalanların hepsi yabancı uyruklu. 3 sene içinde oldu herşey"diye konuştu.

TESİSATÇI ANLATTI

Bir kişi refakatçi gibi banyoya soktu. Musluğunu taktım. Çıktım ben, öyle sağa sola giremezsin ki

 Daireye musluk tamiratı için girdiğini söyleyen ve yine adını vermek istemeyen tesisatçı ise "Tabii böyle bir şey düşünemiyorsun. Burada herkes girip çıkıyor. 3 kişi giriyor. 5 kişi çıkıyor" dedi.

Daireye girdiğinde 3 kişi gördüğünü söyleyen tesisatçı, "Bir kişi refakatçi gibi banyoya soktu. Musluğunu taktım. Çıktım ben, öyle sağa sola giremezsin ki"diye konuştu. Dairede gördüğü kişilerin eşkiyaya benzediğini söyleyen tesisatçı, "Burada herkes çıkarına bakınca, muhtarlıktan ikametgah olmayınca burada herkes rahat rahat oturuyor" şeklinde konuştu.