BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Çankırı'da okullar tatil mi valilik 4 Ocak tatil açıklaması

ÇANKIRI için meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı tahmini tuttu ve Çankırı'da kar yağışı bastırdı. Çankırı Valiliği ise yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yani 4 ocak cuma günü bazı ilçelerde okulların tatil edildiğini açıkladı. Haftasonu ile birleşen kar tatili sonrasında öğrenciler 7 Ocak pazartesi günü eğitime devam edecek.

Abone ol

ÇANKIRI için meteorolojinin duyurduğu kar tahmini başladı ve kısa sürede kar yağışı Çankırı'yı etkisi altına aldı. Çankırı Valiliği'nden ise kar tatili açıklaması geldi. Çankırı'da bugün yani 4 Ocak cuma günü Orta ilçesinde okullar tatil edildi. Çankırı'nın Orta ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Orta Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. Hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağı kaydedildi.

Şabanözü ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

BU İLLERE GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; 04.01.2019 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde meydana gelecek yağışların çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı bekleniyor. Çok kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇOK KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Tekirdağ ve Kırklareli'de bugün akşam saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı (15-30 cm.) beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ve tipi sonucu ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunmalıdır.