BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'ya 'Muhtarlık İletişim Merkezi'

İlçedeki sorunları daha hızlı çözebilmek amacıyla Çankaya Belediyesi tarafından "Muhtarlık İletişim Merkezi" kuruldu.

Abone ol

Çankaya Belediyesi, mahallelerin sorunlarına ilişkin taleplere çok daha hızlı ulaşabilmek ve çözümü hızlandırabilmek için “Muhtarlık İletişim Merkezi” kurdu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda yapılan Muhtarlık İletişim Merkezi tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. Çankaya’nın 124 muhtarının hazır bulunduğu toplantıya CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

BELEDİYE-MUHTAR İLİŞKİSİ GÜÇLENECEK

Belediye ve muhtarlık arasındaki iletişimin, Muhtarlık İletişim Merkezi Projesi sayesinde sistemsel bir yapıya dönüşeceğini belirten Alper Taşdelen, muhtarlar ve belediye arasındaki işbirliğini güçlendirmek istediklerini kaydetti. Merkezin beş kişilik bir çalışma grubundan oluştuğunu belirten Taşdelen, her muhtarlığın tek tek ziyaret edilerek taleplerin alınacağını söyledi. “Sizin sorununuzun belediyenin sorunu olduğunu bilmenizi istiyorum. Muhtarlar emeğiyle, yüreğiyle, bileğiyle seçilen kişiler. Benim sizlere saygım da inancım da sonsuz. Hangi görüşten olursa olsun 124 muhtarımız da hep mahalle sorunu için geldi. Hiçbiriniz kendiniz için bir talepte bulunmadınız. Bundan böyle biz size geleceğiz. Vatandaş belediyeye gelmeyecek; belediye vatandaşa gidecek” dedi.

“ÇANKAYA’NIN RANTINI ÇANKAYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Muhtarlık İletişim Merkezi’nin alınan taleplerin takibini yapacağını ve muhtara bilgi vereceğini kaydeden Taşdelen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asfalt, kaldırım, park... Belediye mahalleye ne hizmet götürecekse önce muhtarın haberi olacak ve mahalleye müjdesini kendisi verecek. Bu sistem karşılıklı bir sistem olacak. Talep edeceksiniz biz yerine getireceğiz. Sizlerle el ele omuz omuza olmak istiyorum. Siz el verirseniz bu proje başarıya ulaşır. Burası sizin için kuruldu; siz kullanacaksınız. Hoş Geldiniz Masası nasıl Türkiye’ye örnek olduysa burası da örnek olacak. Belediyesine kaynak yaratmak Belediye Başkanı’nın görevi. Yurt yaparak, farklı kapalı pazar yerleri yaparak da örnek projeler üreteceğiz. Çankaya’nın rantını Çankaya’ya kazandıracağız”

MUHTARLIK BİNALARI DA YENİLENECEK

Muhtarlarla yapılan toplantıda Dikmen, Cebeci, Bayraktar Mahallesi, Birlik Mahallesi ve Çiğdem Mahallesi’nde olmak üzere yapılacak beş Çankaya Evi’nden üçünün temelinin önümüzdeki aylarda atılacağının ve üç yeni kreşin müjdesini de veren Taşdelen, muhtarlık binalarının yenilenmesi kararını mecliste aldıklarını ve ihtiyacı olanların sıkıntısının en yakın zamanda giderileceğini de sözlerine ekledi.

DERELİ: “SORUNLARI YERİNDE ÇÖZMELİYİZ”

Belediye ile muhtarların tek yumruk olmasının önemli olduğunu belirten CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de “Yerel yönetim yerinden yönetimdir; sorunları yerinde çözmek zorundayız. Çankaya’yı daha aydınlık yarınlara taşımak için muhtarlarımızla çalıştay düzenleyeceğiz. CHP iktidarında muhtarlık kurumunun özlük haklarının iyileştirilmesi için adımlar atacağız. Bu merkez sorunların kısa sürede çözümü açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Çankaya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Harbiye Mahallesi Muhtarı Özgür Özdemir, projeye omuz verip birlikte çalışacaklarını söyleyerek “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz de Başkanımızın yanındayız. Türkiye’ye örnek olacak bu proje hepimizi mutlu edecek” ifadelerinde bulundu.

MERKEZ NASIL ÇALIŞACAK?

Muhtarlık İletişim Merkezi çalışma grubunda görev yapan personel, belirlenen takvim dâhilinde 124 mahallenin muhtarlarını ziyaret edecek. Muhtarın mahalle hakkında bildirdiği sorun, talep, şikâyet gibi çeşitli konuları kayda alarak rapor oluşturacak ve konuyla ilgili müdürlüklere iletecek. Müdürlükler mahallelere hizmet götürürken muhtarlardan gelen taleplere öncelik verecek. Merkez, müdürlüklere ilettiği konu hakkındaki gelişmelerin takibini yapacak ve muhtarlara getirdikleri taleplerle ilgili bilgi verecek. Hızlı hizmeti amaçlayan projede, tüm muhtarlık ziyaretleri Nisan ayı ortasına kadar tamamlanmış olacak.