BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'da sağlık hizmetleri ücretsiz

Çankaya Belediyesi, birinci sınıf sağlık hizmetlerinin ücretsiz verileceği Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'ni açtı.

Abone ol

Çankaya'da artık birinci sınıf sağlık hizmetleri ücretsiz olacak. Çankaya Belediyesi'nin açtığı Halk Sağlığı Merkezi'nde anne çocuk sağlığı, ağız ve diş, halk sağlığı, evde sağlık, aile danışmanlığı, evde sağlık, evde temizlik gibi hizmetler ücretsiz verilecek.

Çankaya Belediyesi’nin birinci basamak sağlık hizmetlerini ücretsiz vereceği Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nin açılışı CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyhan Erdoğdu ve Veli Ağbaba; CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Ankara Milletvekili Aday Adayları ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Halk Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık, Evde Temizlik, Hasta Nakli Hizmeti, Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, Aile Danışmanlığı, Aile Sağlığı kapsamında Anne ve Çocuk Sağlığı, Cenaze Hizmetleri ve eğitim salonları ile hizmet verecek.

hastane1.20150327150832.jpg

ÇANKAYA SAĞLIK HİZMETİNDE DE MARKA OLACAK

Açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, güzel bir bahar gününde güzel bir açılış yaptıklarını belirtti. En temel insan haklarının gasp edildiği bir dönemde halkın ücretsiz yararlanabileceği bir halk sağlığı merkezini halkın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Taşdelen, şunları söyledi:

Bugün kime sorsanız (paran varsa sağlığın var paran yoksa sağlığın da yok) der. Biz sosyal demokratlar, Türkiye’de belediyeciliğin kitabını yazanlar olarak hep bu düzene meydan okuduk. Rahmetli Ecevit’in ‘bu düzen değişecek’ anlayışıyla 1970’lerde halk ekmeği; ucuz sosyal konutlar ve benzer hizmetler hep sosyal demokrat belediyeler tarafından sunulmuş hizmetlerdir. Biz de bu yoldan yürüyoruz. Seçimlerde ücretsiz sağlık merkezinin sözünü, birinci basamak sağlık hizmetinin temel yurttaşlık hakkı olduğuna inanarak vermiştik. Sizlerin desteği ve güveniyle bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çankaya sağlık hizmeti alanında da marka olacak. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi örnek bir sağlık merkezi olarak hizmet verecek”

alper-taşdelen-hastane.jpg

ÇANKAYA’DA İLKLER

Halk Sağlığı Merkezi’nin vereceği hizmetlere değinen Taşdelen, ilkleri yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Çankaya’da yeni doğan her çocuğa ‘Hoş Geldin Bebek’ hediye seti armağan edeceklerini; hamile kadınlara anne çocuk sağlığı eğitimleri vereceklerini vurgulayan Taşdelen, ilkokul çocuklarına da periyodik olarak diş sağlığı taramasını yapacaklarını belirtti. Yakınlarını kaybeden vatandaşları tek tek arayıp ihtiyaçlarını sorduklarını ve talepleri halinde taziye çadırı da kuracaklarını sözlerine ekleyen Taşdelen, “Biz sevinçte de hüzünde de halkımızın yanında olacağız” dedi. Taşdelen, Çankaya Evlerinde de çok amaçlı salonlarda taziye evi olarak hizmet vereceklerini vurguladı.

AĞBABA: “NEREDE BİR MAĞDUR VARSA CHP’Lİ BELEDİYELER ORADA”

Hükümetin yok etmeye çalıştığı bir dönemde Çankaya Belediyesi’nin ücretsiz sağlık hizmeti vermesinin önemli olduğunu ve hiç doktor görmemiş çocukların burada hizmet göreceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “CHP’li belediyeler Türkiye’nin her yerinde destan yazıyor. Nerede bir mağdur varsa belediyelerimiz onlara el uzatıyor. Bir tarafta hastanede rehin alınan Türkmen çocukları, bir tarafta Kobani’deki, Şengal’deki, Lazkiye’deki, Kerkük’teki IŞİD zulmünden kaçanlara, inancına, milliyetine bakmadan el uzatan belediyelerimiz var. Türkmenlere burada yardım elini ilk uzatan Çankaya Belediyesi’ni kutluyorum. Biz yapılmazları yapıyoruz. CHP’li belediyeler meclis kararıyla cemevlerini ibadethane kabul ederek resmi hale getirdi. Genel Başkanımız ‘Bana dört yıl şans verin Türkiye’yi değiştireceğim’ diyor; belediye başkanımız burada bir yılda Çankaya’yı baştan aşağı değiştirdi” diye konuştu.

“BUNLAR YÜZÜ HALKA DÖNÜK HİZMETLER”

Sözlerine, “Çalışma sözünü tutan ve Çankaya’da halkın hizmetine koşan Belediye Başkanını kutluyorum” diyerek başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da “Türkiye’de ticarileştirilen, özelleştirilen ve ağır sonuçlarının yaşandığı sağlık hizmetinin Çankaya Belediyesi’nde ücretsiz veriliyor olmasının kamusal ve yüzü halka dönük hizmetler yapılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. CHP iktidarında kamuyu ve halkı önceleyen hizmetler verileceğini belirten Erdoğdu; eğitimin, sağlığın, elektrik ve su kullanımının temel haklar olduğunu, bu hizmetlerin kamusal hizmet olarak verileceğini ve örgütlemenin ve finanse edilmesinin bu yönde olacağını söyledi.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de Çankaya’nın moral ve motivasyonunun çok yüksek olduğunu belirterek “Genç Başkanımız çalışkan ve istekli. CHP’li belediyeler neler yapıyor görüyoruz. Bu da seçimlere yansıyacak diye düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Ankara’dan yönetiliyor ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara’da birinci parti olacak. İktidara yürüyüş Ankara’dan başlayacaktır” dedi.