BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çankaya Üniversitesi'nde mezuniyet

Çankaya Üniversitesi'nde bugün mezuniyet heyecanı yaşadı. Törenin ünlü konukları oğullarına diplomaları verdi.

Abone ol

Çankaya Üniversitesinin mezuniyet töreni yapıldı. Üniversite kampüsündeki törene, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile eşi Songül Çağlayan, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşer, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Başkanı Yusuf Uluç katıldı.

Devlet Bakanı Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, öğrencileri yetiştiren öğretim elemanlarına ve her türlü fedakarlığa katlanan ailelere teşekkür etti.

Çağlayan, öğrencilere ''Yolunuz açık olsun. Sizlerden beklediğimiz, vatanımızın birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkmanız, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmanızdır. Sizlerden beklediğimiz şehit kanlarıyla sulanmış bu şerefli, bu yüce bayrağa sonuna kadar sahip çıkmaktır. Yolunuz açık olsun. Yolunuz Atatürk'ün çağdaşlık yolu olsun, yolunuz Cumhuriyet'in değişmez temel ilkeleri olsun, yolunuz laiklik Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlılık ve dürüstlük olsun'' diye seslendi.

Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç de öğrencilerini, Türkiye'nin birlik, beraberliğini ve bölünmez bütünlüğünü, laik ve demokratik cumhuriyeti koruyacak bilinçte, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ülkesine sahip çıkacak, iyi vatandaşlar olarak yetiştirme hedefinde olduklarını belirtti.

Üniversitelerinin öğretim üyesine düşen yayın sıralamasında geçen yıl 7. olduğunu ifade eden Güvenç, Çankaya Üniversitesinin yeni kampüsünün inşaatının da devam ettiğini kaydetti.

Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp, üniversitelerinin kaliteli eğitim ve öğretimiyle kendisini ispat ederek, bugüne kadar 4 bin 551 mezun verdiğini dile getirdi. Alp, ''Öğrencilere ne görevde bulunursanız bulunun, dürüst olun çalışkanlığı elinizden bırakmayın. Ömrünüzce yüksek idealler ve yüksek değerler için yaşayın'' tavsiyesinde bulundu.

DİPLOMALARINI BABALARININ ELİNDEN ALDILAR

Çankaya Üniversitesi Birincisi Melike Gültekin'e plaketini ve diplomasını Bakan Çağlayan ile Rektör Güvenç birlikte verdi. Daha sonra fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye girenlere diplomaları ve plaketleri verildi.

Bakan Çağlayan'ın İç Mimarlık bölümünden mezun olan oğlu Kaan Çağlayan, diplomasını babasının elinden aldı.

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Başkanı Uluç da Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitiren oğlu İnan Uluç'a da diplomasını verdi.