BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya Avrupa yolunda ilerliyor

Çankaya Belediyesi, yerel yönetimleri geliştirecek kentsel ve kamusal projelerin paylaşılacağı Open Days 2015’e hazırlanıyor.

Abone ol

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) Genel Sekreteri Onur Yüce’yi makamında kabul etti.

Taşdelen, SODEM Genel Sekreteri Yüce ile Türkiye ve Avrupa Birliği nezdinde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Örnek projelerle pek çok belediye tarafından ilgiyle izlenen Çankaya Belediyesi’nin ufkunun daha da genişleyeceğini belirten Taşdelen, SODEM’in düzenleyeceği çalışmalarda aktif rol oynayacağını söyledi.

SODEM Genel Sekreteri Onur Yüce, SODEM’in Türkiye ve Avrupa Birliği düzeyinde yapılan çalıştaylar hakkında sunum yaparak, önümüzdeki ekim ayında Brüksel’de yapılacak “Open Days 2015” buluşmasının Türkiye Belediyeciliği açısından önemine vurgu yaptı. Avrupa’dan 6 bin seçilmiş ve atanmış yerel yöneticinin bir araya geleceği, Türkiye dostu Avrupa Parlamentosu üyelerinin de yeralacağı “Open Days 2015” çalıştaylarında ayrıca genç liderler ve yerel yönetimler diyalog programlarıyla ülkeler arası ilişkiler de geliştirilecek. Sosyal demokrat belediyelerin AB projelerine kaygıyla yaklaştığını, 27 AB üyesi ülke arasında Türkiye’nin fonlardan faydalanma oranının çok düşük olduğunu aktaran Yüce, bu süreçte bu kaygıların bitirilerek faydalanma oranının yükseleceğine inandığını söyledi.

screen-shot-2015-08-17-at-12.49.41-pm.png

Görüşmenin sonunda bir proje kampında bir araya gelecek sosyal demokrat yerel yöneticilerin beyin fırtınası yaparak, mevzuat geliştirmeden proje üretimine detaylı çalışmalarla birbirlerine örnek olabileceklerini söyleyen Taşdelen, Çankaya’nın deneyimlerini her ortamda aktarmaya hazır olduklarını belirtti.