BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canilere Tayyip Erdoğan'ı vermeyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Erdoğan'a ve partisine övgüler yağdırdı.

Abone ol

AK Parti'yi evi gibi gördüğünü söyleyen Soylu, "Rahmetli Menderes'i aldılar, rahmetli Özal'ı da aldılar, ama Allah şahittir ki bu canilere Tayyip Erdoğan'ı vermeyeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 2014 yerel seçimlerinin Menderes'i iktidara taşıyan 1950 seçimlerinden daha önemli olduğunu savundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde partisinin il danışma meclisi toplantısında konuşan Soylu, AK Parti'nin 2002 yılından itibaren çok net bir şekilde siyasetin merkezinin güçlendirilmesi yönünde güçlü adımlar attığını söyledi.

"İSTERSEK BÖCEK KOYAR DİNLERİZ" DİYENLERE CEVAP

Milletin AK Parti iktidarına 2002 yılından itibaren gerekli desteği verdiğine dikkati çeken Soylu, ''Dün Sarıkız'ı, Ay Işığını, Balyozu gerçekleştiremeyenler, Ergenekonla bu ülkenin zenginleşmesini, özgürleşmesini, demokratikleşmesini, bölgesel bir güç ve küresel aktör olmasını engelleyemeyenler, 'milleti istediğimiz gibi yönetiriz, istersek darbe yaparız, istersek Başbakan'ı idam ederiz, istersek böcek koyar dinleriz' diyenlere bugün millet gereken cevabı vermiştir'' diye konuştu.

Partililere AK Parti iktidarı öncesi vatandaşların ilaç kuyruklarında, hastane köşelerinde ilaç ve doktor beklediğini hatırlatan Soylu, bugün vatandaşın istediği eczaneden ilacını alabildiğine, istediği doktora kolaylıklı ulaşabildiğine dikkati çekti.

Bir zamanlar devletin topladığı vergilerin her 100 lirasının 87'sinin faize gittiğini anlatan Soylu, ''Bugün ancak 100 liranın 13 lirasını bir şekilde faize ayıran, onu da kendi insanının hakkından gasp edilmiş gibi üzüntü içerisinde ayıran bir ülke ile karşı karşıyayız. Şimdi yepyeni bir Türkiyeyiz. 2002 yılından itibaren yapılan çalışmalarla Türkiye her alanda yepyeni bir Türkiye haline geldi'' diye konuştu.

Soylu, ''AK Parti gelirse ülkenin yaşam biçimi değişecek, insanların yaşam biçimlerine müdahale edecek'' diyenlere inat bugün Türkiye'nin gelen turist sayısının 31.3 milyona çıktığı, dünyadan insanların imrenerek baktıkları, kendi kültürüne sahip çıkan bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Bazı kesimlerin üniversiteler ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmeye çalıştığını kaydeden Soylu, ''Türkiye, 76 üniversiteden 168 üniversiteye ulaştı. Bugün üniversiteler ile partimizi, hükümetimizi karşı karşıya getirmeye çalışanlara inat Türkiye'de 2002 yılında 7,5 milyar lira olan ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez savunma harcamalarının önüne AK Parti iktidarı ile geçmiş, bugün 68.1 milyar lira ile belki de Avrupadaki, dünyadaki gelişmiş ülkeleri imrendirebilecek kadar önemli noktaya eğitim harcamalarını getirmiş ve beşeri kaynağımızı en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza ulaştırabilen bir zihniyeti görüyoruz'' diye konuştu. 

CANİLERE ERDOĞAN'I VERMEYECEĞİZ

AK Parti'ye geçerken çok iddialı bir laf ettiğini, kendisine her zaman AK Parti'ye neden geçtiğinin sorulduğunu  belirten Soylu, şöyle konuştu:

''2,5 aydır AK Parti'nin hem içindeyim hem de takip ediyorum. Yakın tarih okuyan bir adamım ve birçok seçimin içerisinde bulundum. Allah'a yemin olsun ki, bütün inandıklarım üzerine yemin ederim ki kapısının eşiğiyle, evinin perdesiyle, mutfağında pişen yemeğiyle, o insanların içerideki kokusunu aldığım zaman, hoşuma giden, içimi ferahlatan kokusuyla, her şeyiyle ama her şeyiyle, sıcaklığıyla burası bizim evimizdir. Yine çok anlamlı bir şekilde söylüyorum ki rahmetli Menderes'i aldılar, rahmetli Özal'ı da aldılar, ama Allah şahittir ki bu canilere Tayyip Erdoğan'ı vermeyeceğiz.'' 

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜRECE DOĞRU YÜRÜMEKTEDİR

Süleyman Soylu, Türkiye'nin çok önemli bir sürece doğru yürüdüğünü, 2014'teki seçimin Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olacağını söyledi.

Soylu, iki tür seçim olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Türkiye'de birçok seçim olmuştur. Bu seçimler ikiye ayrılmaktadır. Bir dönüşüm, bir de sonuç seçimi. Türkiye'de dönüşüm seçimleri vardır. Milletin kendi geleceğine el koyduğu, milli egemenliği hakim kılabilmek için o kayıtsız ve şartsızlığı milli egemenlikle bütünleştirmek için ortaya koymuş olduğu dönüşüm seçimleri vardır. Bu seçim tarihi bir önem taşımaktadır. 14 Mayıs 1950'den önemlidir, 2002 seçimlerinden önemlidir. Türkiye'yi eski Türkiye'ye döndürmeye çalışanların iştahını kabarttırmamalıyız. 2014 seçimlerini geçtikten sonra ver elini Cumhurbaşkanlığı. O zaman Türkiye yepyeni olacak. O zaman Türkiye'de millet mücadelesinin sembolünü bir şekilde halk oyuyla beraber gerçekleştirip Çankaya'ya gönderdikten sonra göreceksiniz ki Türkiye, dünyanın en gelişmiş, en modern, en refah içerisinde olan ülkelerinden birisi haline gelecek. Bunun için herkesi kucaklayalım. Herkesi bu güzel ocağın içerisine davet etmeye çalışalım.''