BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den her satırı olay Kılıçdaroğlu ve FETÖ açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den 15 Temmuz'un birinci yıldönümü arefesinde gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Yürüyüşü'nün tamamlanmasına 5 gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütleriyle yakınlığı olduğunu açıkladı. Canikli, FETÖ'nün tüm çabalara rağman tam olarak bitirilemediğini, örgütün kendini gizleme yeteneğinin inanılmaz olduğunu da söyledi.

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Canikli'nin açıklamalarının detayları şöyle:

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Barışçı olmak şartıyla bu tür yürüyüşler normaldir. Burada yalnız şöyle bir husus var; Adalet için yürüdüklerini söylüyorlar. Yargının casusluk faaliyetiyle ilgili bir karar var. Bunun adaleti sağlanıyor. Bütün sistemlerde adaletin nasıl aranması gerektiği çok net şekilde bellidir. Yasalarda belirtilen yöntemlerin dışında başka yöntemlerle kararı değiştirmeye çalışırsanız bu meşru bir hak arama yöntemi olmaz. Hangi yöntem olursa olsun ister yürüyüüş ister gösteri belirtilen legal sistemin dışında başka yöntemlerle mahkeme kararını değiştirmeye çalışıyorsanız bu legal değildir. 

İŞİN PERDE ARKASINI MASKEMELEK ANLAMINA GELİYOR

Konu nedir?

Konu bir casusluk iddiasıdır. Mahkeme diyor ki; devletin gizli kalması gereken bilgileri deşifre edilmiştir. Burada Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken gerçeğin belirlenmesi için çaba sarfetmektir. Böyle bir iddia var bir yayın var bu bilgilerin kaynağının ortaya çıkması gerekiyor. Sayın Enis Berberoğlu kaynak değil. Ülkenin menfaati açısından o kaynağın belirlenmesi gerekiyor. Adalet bu. Bu yürüyüş işin perde arkasını ortaya çıkartılmasını maskelemek anlamına geliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN TERÖR ÖRGÜTLERİNE YAKINLIĞI VAR!

Sayın Kılıçdaroğlu'nun politikalarında terör örgütlerine bir yakınlık vardır. Terör örgütlerine yakın duran kesimlerle doğrudan ilişki içinde olduğunu biliyoruz. Gezi olaylarında sokakları terörize eden terör örgütleriyle çok yakından bağlantılı, inanılmaz destek verdiğini biliyoruz. Onlarla birlikte güvenlik güçlerine karşı durduğunu hatırlayın. CHP vekillerin teröristlerin cenazelerinde nasıl gözyaşı döktükleri ağıt yaktıkları biliniyor. Marjinal grupların sokağa ineceği belli

BYLOCK KULLANAN VEKİL YOK AMA TEŞKİLATLARDA VAR!

Milletvekilleri arasında ByLock kullanan olmadığını da açıklayan Canikli, teşkilatlarda tespit edilen isimler için gereğinin yapıldığını söyledi. 

Canikli, "FETÖ terör örgütü bütün çabalarımıza rağmen bitirilemedi. Belirlenenlerin tamamı ihraç edildi. Ama örgütün kendini gizleme yeteneği inanılmaz. Mevcut milletvekilleri arasında ByLock kulandığı tespit edilen kimse yok. Eskilerde var, teşkilatlarda var gereği yapılıyor. 300'den fazla kişi FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildi" ifadelerini kullandı.