BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Candy Crush halka arz ediliyor

2013’ün en iyi 100 uygulamasından biri olarak gösterilen Candy Crush Saga oyunu ABD’de halka arza hazırlanıyor.

Abone ol

Tüm zamanların en popüler oyunlarından Candy Crush, New York’ta halka arz hazırlandığı ifade edildi.

2013’ün en iyi 100 uygulamasından biri olarak gösterilen ve her gün milyonlarca kişi tarafından oynanan Candy Crush Saga oyununu yazan İngiliz şirket, ABD’de halka arza hazırlanıyor. CNNMoney, Londra merkezli King şirketinin Candy Crush Saga’yı borsada işleme hazırladığını yazdı. Teknoloji dünyasından haberler veren sitelerde de şirketin halka arz için Nasdaq’ı hedeflediği, bunun için ABD sermaye piyasası kurulu SEC’e gizli başvuru yaptığı belirtildi.

5 MİLYAR DOLAR

Candy Crush halka arzının yaklaşık 5 milyar dolar büyüklüğünde olması bekleniyor. SEC’e gizli başvuru yapmak son dönemde halka arza hazırlanan şirketler arasında oldukça popüler. SEC, şirketler izin veremediği sürece halka arz bilgilerini kimseyle paylaşmıyor. Twitter da geçen ay bu yolla halka arza gideceğini açıklamıştı. CNNMoney yetkilileri King şirketinin konu hakkında yorum yapmak istemediğini ifade etti.

EN POPÜLER OYUN

Candy Crush Saga, her gün bir milyardan fazla kişi tarafından oynanıyor ve şimdiden adını dünyanın en popüler oyunları arasına yazdırdı. İnternet üzerinden oyunların finansal araştırmalarını yapan Think Gaming şirketine göre, Candy Crush’ın piyasa değeri şu anda yaklaşık olarak 850 bin dolar kazanıyor. Apple’ın iOS platformu üzerinden oyunu günde 7,5 milyon kişi oynuyor.