BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  GÜNCEL

Çandar'dan Kürtler'e bomba çağrı

Çözüm süreci ve Kürt sorunu üzerine yazılarıyla bilinen yazar Cengiz Çandar, çok konuşulacak bir yazıya imza attı.

Abone ol

İktidara savaş ilan eden si yazarı , Kürtlere 'çözüm sürecinden çekilin' imasında bulundu.

Yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Çandar, 'Kürtler’, Tayyip Erdoğan’ın anti-demokratik iktidarının payandası olurlar mı?' diye yazdı.

17 Aralık operasyonuyla birlikte ortalık toz dumana karıştı. Hükümet-cemaat kavgasında Aydın Doğan medyasının yazarlarının büyük bölümü iktidara karşı bayrak açmış durumda.

Çözüm sürecinde hükümetin politikasına yönelik kuşkularını sıkça dile getiren Çandar'ın hedefinde yolsuzluklara batmakla suçladığı hükümet vardı.

Hükümeti yerden yere vuran twitter kullanıcılarının mesajlarını köşesinde paylaşan Çandar, ağır sözlerle Erdoğan'a yüklendi:

BASKI REJİMİ

"‘Yolsuzluk’ ve ‘zulüm’den ötürü ‘yakalandığınız takdirde’ –ki, iktidarın başına gelen budur- artık ‘duble yollar’ yerine ‘tek yol’ olarak ‘faşizan yapı taşları’nı döşemeye başlarsınız.

Tayyip Erdoğan’ın adım adım ‘faşizm’ yönünde yürümekten, bir ‘baskı rejimi’ kurmaktan başka çaresi yok. Çünkü, Gezi’ye yanlış yaklaştı. Ders almadı. Ayrıca, 17 Aralık’ta ortaya çıkan manzara da onun ‘geri dönüş’ yolunu kesti.
‘Darbe’, ‘Paralel devlet’, vs. söylemi bir yere kadar. ‘Yolsuzluklar’ın üzerini kapatmaya yetmiyor. Yetersiz kalındığı noktada ise mecburen ‘özgürlükler’in üzeri örtülmek isteniyor."

HELE ŞU 'İNTERNET ÇAĞI'NDA

Hükümetin paralel devlet söylemiyle özgürlüklerin üzerini örtmeye çalıştığını iddia eden yazar, sözü çözüm sürecine getirdi:

"Tayyip Erdoğan’ın dünkü konuşmasından ‘yolsuzluk’tan hesap vermemek için ‘darbe’ ve ‘paralel devlet’ söylemi kadar ‘çözüm süreci’ sığınağından, bir anlamda ‘Kürtler’den medet ummaya çalışacağı anlaşılıyor.

‘Çözüm süreci’, Tayyip Erdoğan için ‘cankurtaran simidi’ olacak şekilde araçsallaşabilir mi? ‘Kürtler’, Tayyip Erdoğan’ın anti-demokratik iktidarının payandası olurlar mı? Bunlar mümkün mü? Hele şu ‘internet çağı’nda...

Göreceğiz…"