BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  MEDYA

Çandar'dan 'Erdoğan'ı bitirme' yazısı

Erdoğan nasıl oldu da Fethullah Gülen'i kendine düşman etti? Cengiz Çandar 'asıl sorulması gereken soru bu' deyip günün Cemaat yanlısı yazısına imza attı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Günün Cemaate destek çıkıp, AK Parti'yi vuran yazısı ne hizmet hareketinin amiral gemisi Zaman'dan ne yeni ittifakı Taraf'tan geldi... Günün yazısı Radikal si yazarı Cengiz Çandar'ın imzasını taşıyor.

Çandar, alenileşen savaşta AK Parti'yi vurdu ve Cemaate hak verdi. Dün Taraf'ta patlayan 'MGK'daki Gülen'i bitirme planını' analiz eden Çandar, hükümetin savunmasının yeterli olmadığını yazdı.

Hükümete yakın yazarların 'Dershaneler bahane Cemaatin asıl hedefi Erdoğan' tezini ise Çandar bir kalemde silip attı. Çandar'a göre bu tez, hükümete yakın kaynakların Gezi'de de olduğu gibi her sorunda sığındıkları eski bir hikaye...

GÜLEN İLE SAVAŞI NASIL GÖZE ALDI?

Erdoğan'ın durumunu 'müritlerin uçurduğu şeyh' olarak tanımlayan Cengiz Çandar, 'siyasi zekası ile tanınan Tayyip Erdoğan, nasıl oldu da Gülen ile geri dönüşsüz savaşa girdi' sorusunun peşinde.

Çandar şöyle yazdı;

"Asıl sorulması gereken soru, 2014 yılına ve o çerçevede cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük büyük ihtiraslar taşıyan ve siyasi zekâsı ile tanınan Tayyip Erdoğan’ın nasıl olup da ‘Cemaat’ ile ve bizzat Fethullah Gülen ile ‘geri dönüşsüz’ biçimde şiddetli bir çatışmaya girmeyi arzulaması ve göze almasıdır.

‘Siyaset zekâsı’, 2013 sonbaharında bu haliyle ‘Dershaneler konusu’nu gündeme getirmeyi gerektirmezdi.

‘Tek Adam’a dönüşünce ya da ‘müritlerinin uçurduğu şeyh’ haline gelince, ‘siyaset zekâsı’nın yerini zincirleme hatalar alabiliyor.

AZİZ MERTEBESİNE ÇIKARANLAR HİKMET ARIYOR

Tayyip Erdoğan, son dönemlerde sürekli hata yapıyor. Onu ‘Aziz’ mertebesinde gören izleyicilerinden başlayarak, çıkarlarını onun ‘Büyük Usta’ olarak Türkiye’nin tepesinde oturmasını gören ‘Neo-Kemalistler’in yeni türevlerine uzanan yelpazedeki kişiler, onun her siyasi adımı ya da söylevlerinde bir ‘hikmet’ arıyorlar ve bulunamayacağı durumlarda akla zarar ‘rasyonalizasyon’ yoluna gidiyorlar ama güneş balçıkla sıvanmıyor. Tayyip Erdoğan, zincirleme hata yapıyor."

TEK ADAM İHTİRASI

Tayyip Erdoğan'ın 'otoriter bir Tek adam' yönetimin sağlayacağı istikrardan başka yolu kalmadığını savunan Cengiz Çandar, son vuruşunu da şöyle yaptı;

"10 yıl birçok iktidar sahibini yordu ve yıprattı. Demokratik ülkelerde De Gaulle’den Thatcher’a, Tony Blair’e birçok örneği var bunun. Demokratik olmayan ülkelerde ise 10 yılı aşan iktidar süreleri ülkeyi yoruyor ve yıpratıyor.

CEMAAT ÇATIŞMASI DIŞ KOMPLO DEĞİL
TEK ADAMIN YANLIŞI

Tayyip Erdoğan 11 yıldır başbakan. Hem iktidar yorgunu hem de 10 yıl daha iktidar isteyecek kadar hevesli. İhtiraslı projeleri de var. Bu Türkiye’de bunları ‘Tek Adam’a biat’ dışında yürürlüğe koyması çok zor.

‘Cemaat’le çatışmanın altında da dolayısıyla ‘dış komplo’ değil, ‘Tek Adam’ın zincirleme siyasi yanlışlarının son halkası var.