BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Canan Kaftancıoğlu domuz eti yiyen eşiyle ilgili ne dedi?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevi devir teslim töreninde olay fotoğraf ve twitleriyle ilgili konuştu. Canan Kaftancıoğlu eşinin domuz eti yemeği paylaşımı için de 'kocamın ne yediğine karışmam' dedi. Yeni il başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da 'samimi' olarak özür dilediğini söyledi. Törende HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı selamlaması da bombaydı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz hafta başkanlığa seçilmesinin ardından ortaya çıkan eski fotoğraf ve twitleriyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Bunlardan en çok dikkat çeken eşi Naki Kaftancıoğlu'nun domuz eti paylaşımıydı. Kaftancıoğlu, eşinin bu karesi için şunları söyledi;

-"Şu resmi karşınıza getirmekten utanç duyuyorum. Benim durduğum ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine, ne içtiğine, ne inandığına değil, insanların hak ve özgürlükler çerçevesiyle ilgilidir. Burada benim eşim tarafından paylaşılmış bir fotoğraf var.

canan kaftancıoğlu eşi naki kimdir

-Bu fotoğrafa biraz dikkat ederseniz. Bıçak ve çatalın karşı tarafta olduğu görülür. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Bu paylaşım yerlidir, yersizdir, tartışılır. Askerlerimize yedirilen at etiyle daha çok ilgilenilseydi biz böyle bir ülke olmazdık. Kocamın ne yediğine karışmam, ancak bir şeye izin vermem. Sadece kul hakkı yemesine izin vermem. O da zaten yemez."

DEVİR TESLİM TÖRENİNDE DEMİRTAŞ'A SELAM YOLLADI
Şişhane'deki CHP İstanbul İl başkanlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde Cemal Canpolat'tan görevi devralan, Canan Kaftancıoğlu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile olan fotoğrafıyla ilgili de konuştu. Kaftancıoğlu, “Selahattin Demirtaş’a selam yollayalım arkadaşlar. Ben bu memlekette bir siyasetçi olarak halkın iradesiyle seçilmiş herkesle fotoğraf veririm bununla da gurur duyarım” açıklamasında bulundu.

“ERDOĞAN’DAN SAMİMİ ŞEKİLDE ÖZÜR DİLİYORUM”
Canan Kaftancıoğlu, Gezi olaylarıyla ilgili tüm paylaşımlarının arkasında olduğunu belirterek “Orada gözümden kaçmış bir şey var hepimiz insanız, hata yaparız. Özür dileyerek paylaşmak istiyorum, Erdoğan’ın annesine küfür olan duvar yazısını da paylaşmışım. Annelik kutsaldır ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmem. Erdoğan’dan samimi şekilde özür diliyorum.” dedi.

DİKKAT ÇEKEN HALK TV DETAYI
Canan Kaftancıoğlu'nun skandal twitlerini CHP'nin yayın organı olarak görülen Halk TV de vermişti. Bu olaydan sonra Halk TV'nin Canan Kaftancıoğlu'nun devir teslim törenini canlı yayınlaması dikkat çekici oldu. Canan Kaftancıoğlu'nun mazisindeki o twitler CHP'lileri de fazlasıyla rahatsız etmişti.

Canan Kaftancıoğlu kimdir eşinin attığı tweetler ne?