BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Canan Kaftancıoğlu Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Attığı tweetlerle olay olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 2019 seçimlerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, öfkeyle siyaset yapmadığını belirtirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik ifadelerine "Sadece gülüyorum" diyerek cevap verdi. Ailesine yönelik tehdit mesajları geldiğini ifade eden Kaftancıoğlu, Biz bu topraklarda insanların tehdit mesajlarından sonra nasıl katledildiklerini de biliyoruz" dedi. Kaftancıoğlu 2019 seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak ve Hilal Köse'ye konuşan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

BANA YAPILAN SALDIRILA BENİ ŞAŞIRTMADI

Türkiye’de hak mücadelesi veren insanların geçmişte de bugün de saldırıya uğradıkları, katledildikleri gerçeği karşısında bana yapılan saldırılar da beni şaşırtmadı. Bu saldırılar, ne yazık ki bir takım yalanlar üzerinden üretildi. Giderek seviyesizleşti. O tweetler olmasa ben eminim ve inanıyorum ki saldıracak başka şeyler bulunacaktı. Bir kadının, yeni bir kadın siyasetçinin çıkıp iddia ortaya koyması, ‘Ben de varım’ demesi, erkek egemen bakışı rahatsız edecekti. O nedenle gürültülü geldim ama her yerde söylediğim gibi çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı son derece mutluyum.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE GÜLÜYORUM

Ben kendisini AKP’nin genel başkanı zannediyordum. AKP’nin İstanbul İl Başkanı da kendisiymiş herhalde. Kendileri bilir. Hiç öfkelendirmedi. Çok açık söyleyeyim. Öfkeyle siyaset yapanların ne durumda olduğunu Erdoğan’dan görüyoruz. Ben öfkeyle siyaset yapmıyorum. Herkese her şekilde öfkelendiği için, bana da öfkelenmiş olmasından dolayı sadece gülüyorum.

TEHDİT MESAJLARI ALDIM

Çok ciddi tehdit mesajları aldım. Halan devam eden mesalar var. Daha da acısı aileme dönük tehdit mesajları geldi. Biz bu topraklarda insanların tehdit mesajlarından sonra nasıl katledildiklerini de biliyoruz. Demirden korksaydık trene binmezdik. Bütün tehdit mesajlarıyla ilgili tek tek başvuru yaptım. Yasal süreç devam ediyor. Mesajların önemli bölümü Aktrollerden gelenlerden oluşuyor.

CHP GENEL BAŞKANI ADAY OLMALI

Ben Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı’nın aday olmasını doğru bulanlardanım. CHP’nin geçmiş seçimlerde aldığı oylar üzerinden yorumlar yapılması bana göre çok yanlış. Halkımızı yanıltmaya dönük matematiksel hesap. Öte yandan, laik demokratik sosyal bir hukuk devletini yeniden tesis etme paydasında mücadele edecek herkesin yan yana olmasının, açıkçası bir ittifak olarak ifade edilmesini doğru bulmuyorum.

SANDIKTA YÜKSEK BİR FARKLA ÇIKACAK

İktidar ne yapıyor? MHP ile ittifak kurarak dışarıda kalan herkesi de terörize etmenin yolunu arıyor. Referandumda her türlü baskıya, devletin her türlü imkanının kullanılmasına karşın, halkın yüzde 50’nin üzerinde bir sonuç çıkardığını gördük. Bu seçimlerde, demokratik parlamenter sistemin savunusunu yapanların da oldukça yüksek bir farkla sandıktan çıkacağını görüyoruz. Gayrı meşru OHAL rejimini meşru hale getirecek tek adam yönetimi mi, yoksa demokratik parlamenter sistem ve Cumhuriyet’in savunusu mu? Bunu oylayacağız.

Canan Kaftancıoğlu'ndan skandal PKK mesajı!

Canan Kaftancıoğlu domuz eti yiyen eşiyle ilgili ne dedi?