BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'yi kapatan dev platform

Çanakkale Boğazı, 'Ukraine' adlı dev petrol arama platformunun geçişi nedeniyle 10 saat süreyle gemi trafiğine kapatıldı.

Abone ol

Yunanistan'ın Kavala Limanı'ndan Giresun'a giden 97 metre uzunluğunda, 57 metre yüksekliğinde ve 103 bin 800 grostonluk Panama bayraklı 'Ukraine' adlı petrol arama platformu, Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı.

58 metre uzunluğundaki 'Magnus' adlı römorkör tarafından çekilen platform, boğaz geçişine sabah 07.00 sıralarında başladı. 3.5 saat sonra boğazın en dar noktası olan Çanakkale-Kilitbahir arasından geçen petrol arama tankerini kordondaki Çanakkaleliler, merakla izledi.

Çanakkale Boğazı'nı 10 saat süreyle trafiğe kapatan dev platformun geçişine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-2, Kurtarma-3 ve Kurtarma-4 römorkörleri de refakat etti. İki tali sıhhiye botu da toplam 5 kılavuz kaptan ile güvenlik amacıyla platformun geçişinde görev aldı.

Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiğinin, platformun Marmara Denizi'ne açılması ardından normal seyrine döneceği bildirildi.