BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  POLİTİKA

Çanakkale'deki görüntüler Erdoğan'ı kızdırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT'e ilişkin düzenlemeyi değerlendirdi. Büyük devletlerde istihbaratın devlet başkanlarına bağlı olduğunu söyleyen Erdoğan, şehitlikte alem yapan CHP'lilere ise sert çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük devletlerin hepsinde istihbaratların direkt devletin başına bağlı olduğunu söyledi. Aksi takdirde devletin hareket kabiliyetini yitireceğini ifade eden Erdoğan, Çanakkale'deki görüntülere ise sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ile 3. Yıl Özel Yayını"nda soruları cevapladı. Erdoğan, MİT'e ilişkin düzenleme hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

"Devletin başı, istihbaratta en önemli bilgileri, dokümanları alması gereken değil midir? Eğer istihbaratın başı, devletin başına birinci derecede bağlı olmazsa hareket kabiliyetini bu devlet kaybeder. Devletin hareket kabiliyetini kaybetmemesi için birinci dereceden istihbarat ona sorumlu olması gerekir ki istediğim anda, şekilde bu istihbari bilgiler bize gelsin ki biz de atmamız gereken adımları buna göre atalım. Büyük devletlere bakalım hepsinde istihbaratlar direkt kime bağlıdır, devletin başına." dedi.

"MALAZGİRT'TE GÜNEŞİN ALTINDA 50 BİNİ AŞKIN GENÇ VARDI"

"Malazgirt'te, bu hafta o yakıcı güneşin altında hamdolsun 50 bini aşkın genç vardı." ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gençler oraya bir aşkla, heyecanla geldiler. Ama onlar, bir grup Çanakkale'ye gidenler gibi değildi. Onlar farklıydılar. O Çanakkale'ye 'Adalet istiyoruz.' diye gidenler maalesef şehit mezarlıklarının olduğu yerlerde, onlar kimisi votka mı içersiniz, kimisi şarap mı, kimisi bira mı? Bunu konuşurken, bizim gençliğimiz orada sadece 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.' dedi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığındaki üçüncü yılından fotoğraflar Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığındaki üçüncü yılından fotoğraflar Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığındaki üçüncü yılından fotoğraflar Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığındaki üçüncü yılından fotoğraflarHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN