BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de kuvvetli kar yağışı hava durumu kötü

ÇANAKKALE hava durumu raporuna göre yoğun kar yağışı pazar gününe kadar aralıklarla sürecek. Çanakkale için meteorolojinin verdiği son hava durumu uyarısında sıcaklık da önemli oranda düyüyor.

Abone ol

ÇANAKKALE Balkanlar üzerinden gelen yoğun kar yağışının etkisi altında. Meteorolojinin son hava durumu tahminine göre Çanakkale'de kar yağışı pazar gününe kadar devam edecek.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü bugün başlayan yoğun kar yağışına karşı mgm.gov.tr sitesinde uyarı verdi. Hava sıcaklığı 8 ile 15 derece arasında düşerken Türkiye balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Bugün Marmara'yı etkileyen kar yağışı, hafta sonuyla birlikte İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'i etkisi altına alacak.

ÇANAKKALE HAVA DURUMU
ÇANAKKALE için meteoroloji sitesinden yayınlanan hava durumu tahminine göre sıcaklık düşerken kar yağışı aralıklarla yeni haftaya kadar devam edecek.

6 OCAK CUMA GÜNÜ KAR OLAN İLLER
Meteorolojinin sitesinde yayınladığı uyarıya göre 6 cuma günü kar yağışının yoğun olduğu şunlar; İstanbul, Tekirdağ, Kırıkkale, Edirne, Çanakkale, Balıkesir Kocaeli , Yalova ve Bursa. Bilecik ve Sakarya illerinde de kar yağışı görülecek.

7 OCAK CUMARTESİ HAVA DURUMU
Haftasonu kar yağışı etki alanını genişleterek iç anadoluyu vuracak. Ankara başta olmak üzere bir çok ilde kuvvetli kar yağışı ile hayat duracak. Meteorolojinin sitesinden verdiğ tahmine göre 6 Ocak cumartesi günü marmara bölgesindeki illere ilaveten kar yağışının kuvvetli olacağı iller şunlar; Ankara, Eskişehir, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Karaman, Isparta, Burdur, Uşak, Zonguldak, Bolu Düzce, Karabük ve Bartın. İç anadolu bölgesindeki Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Kırşehir illerinde de kar yağışı etkili olacak.

PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞINDA DURUM
8 Ocak pazar günü ise balkanlar üzerinden gelen kar dalgası doğu anadolu bölgesini de etki alanına katacak. Pazar günü yurdun doğusundan batısına hemen her yerinde kar yağışı etkili olacak

SICAKLIK 15 DERECE DÜŞECEK
Balkanlar üzerinden gelen kuvvetli kar yağışı dondurucu soğukları da beraberinde getiriyor. Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azaldı.