BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale Ayvacık beşik gibi en son depremlerin şiddeti...

ÇANAKKALE Ayvacık'ta yeni bir deprem daha oldu. Ayvacık'ta meydana gelen en son depremin büyüklüğü 4.3 olarak açıklandı.

Abone ol

AYVACIK'ta depremler durmak bilmiyor. Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde bu sabah saat 10.00'da Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem kaydetti. Yerin 5.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ayvacık ilçesi ve köylerinde hissedildi.

Ayvacık ilçesinde sabah saat 07.21'de 3.5, saat 08.21'de ise 3.2 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi.

Çanakkale'de 6 Şubat'tan itibaren merkez üssü Ayvacık ve en büyüğü 5.3 olan çok sayıda devprem meydana geldi, Yukarıköy Köyü'ndekiler başta olmak üzere çok sayıda ev yıkıldı.

BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI ÖNCESİ DE SALLANMIŞTI

Ayvacık'ta cumartasi günü de 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. 

Cumartesi günü Ayvacık Yukarıköy’de halka seslenecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ın miting alanına gelmesine dakikalar kala yaşanan deprem başta depremzedeler olmak üzere miting nedeniyle bölgeye gelen herkesi korkutmuştu. Deprem sırasında kapalı alanlarda bulunanlar koşarak dışarıya çıkmıştı. 

Çanakkale Ayvacık beşik gibi en son depremlerin şiddeti...

AYVACIK'IN DEPREM YARALARI SARILACAK

Depremden 10 dakika sonra bölgeye gelen Başbakan Binali Yıldırım başbakanlık otobüsünün üzerinden halka seslenmişti. 2017 yılının sonuna kadar yaraların sarılıp yıkılan binaların yerine yenilerinin yapılacağının müjdesini veren Başbakan, daha sonra konteynerleri gezip depremzedeler ile bir araya gelmişti.