BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  DÜNYA

Çin füzelerinde flaş gelişme!

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz önemli bir açıklamada bulundu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile görüştü. Görüşme sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yılmaz, uzun menzilli hava savunma sistemiyle ilgili yeni teklifin gelip gelmediği ve Çin firması ile anlaşmanın imzalanıp imzalanmadığına ilişkin soru üzerine, Çinli firma ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, "Ancak, bu birincinin yanında olan ikinci ve üçüncüden de yeni teklifler henüz somut olarak daha gelmedi. Ancak bize gelen bilgiler onların böyle bir hazırlık yaptığı şeklindedir. O tekliflerde gelirse bizim ilerleyeceğimiz yolda, önümüzü aydınlatır" diye konuştu.

EK BİR SÜRE UZATIMI İSTEDİK

Sürenin yıl sonunda bitip bitmeyeceğinin sorulması üzerine de Yılmaz, "Hayır. Daha öncedendi. Dolayısıyla ek bir süre uzatımı istedik, o tekliflerin geçerliliği için. Ama bu arada geçerlilikle birlikte, 'ilave teklif de vermek istiyoruz' diye bir çalışma yaptıklarını öğrendik. Verirlerse bizim yolumuzu aydınlatırlar" dedi.

Tekliflerle ilgili sürenin ne zaman dolacağının sorulmasına karşılık Yılmaz, "Yeni teklife her zaman açığız. Bir diğer ülkeyle sözleşme imzalanmadığı sürece, yeni teklifler her zaman gelebilir, yolumuzu aydınlatır" dedi.