BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.494,21
HABER /  GÜNCEL

Can Dündar’a silahlı saldırıda flaş gelişme

Can Dündar’a silahlı saldırı soruşturmasında adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü serbest bırakıldı. Silahlı saldırgan Murat Şahin tutuklandı.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a adliye önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili mahkemeye sevk edilen şüpheli Murat Şahin'in tutuklanmasına karar verildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Abdullah Yurtsever tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Şahin'in, hakimlik sorgusu sona erdi. 

Nöbetçi hakimlik, şüpheli Şahin'in, "6136 sayılı kanuna muhalefet ve silahla tehdit" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir şüpheli hakkında ise "yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün en yakın güvenlik merkezine imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına" hükmetti.

Gözaltına alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Murat Ş.'nin de bulunduğu 5 şüpheliden 3'ü, soruşturma savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Dündar'a 6 Mayıs'ta İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açan Murat Şahin gözaltına alınmış, olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralanmıştı.