BIST 9.583
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.474,00
HABER /  GÜNCEL

Can Dündar ve Erdem Gül Davası gözler mahkemede!

Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları Davası duruşması bugün Çağlayan Adliyesi 14. Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, 6 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

Abone ol

MİT TIR'larıyla ilgili haberleri nedeniyle “casusluk"la suçlanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayı yapıldı.

12.20DAVA ERTELENDİ

Can Dündar ile Erdem Gül'ün yargılandığı dava, 6 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

12.10MAHKEME YENİDEN ARA VERDİ

 Mahkeme duruşma günü belirlemek için duruşmaya tekrar ara verdi.

12.02MAHKEME REDDETTİ

Mahkeme dava ile Yargıtay 16.Ceza Dairesinde görülen FETÖ/PDY davasının birleştirme talebinin reddine karar verdi.

11.55SAVCI DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" Davası'nın Yargıtay 16. Dairesi'nde görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi.

10.50MAHKEMEYE BU İSİM DAMGA VURDU

Muhammed Hasan Medineli adlı bir kişinin sanıklar için tutuklama isteyerek davaya katılmak için dilekçe verdiği öğrenildi.

10.00MAHKEME BAŞLADI

 Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava başladı.

Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR'larına ait görüntüleri haberleştirmeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  şikayetçi olduğu davada yargılanmasına 1 Nisan’da devam edilmişti.

Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuksuz yargılanmalarına karar vermişti. İfadenin alınmasının ardından mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davayı 22 Nisan'a ertelemiş ve ayrıca mahkeme Dündar ve Gül'ün yurtdışına çıkış yasağının da devamına karar vermişti. 

Mahkeme çıkışında konuşan Can Dündar, "Tutuklanmamızı bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattık, özür dileriz. Bizi başından beri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz.Bu diğer gazetecilerinde davası.Yargılanan gazeteciliktir, savunulan da gazeteciliktir" diye konuşmuştu. Çıkışta konuşan Erdem Gül, "Basın geleneği çok köklü ve eskidir. Bugünkü görüntü geçicidir. Bağımsız yargı gazetecileri adliyeden çıkarılmalıdır" demişti.

AYM "HAK İHLALİ KARARI VERMİŞTİ

Hazırlanan iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. İstemi değerlendiren Anayasa Mahkemesi, Dündar ve Gül hakkında ''hak ihlali'' kararını vermişti. Bunün üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Şubat'ta Dündar ve Gül'ün tahliyesine karar vermişti. 92 gün cezaevinde kalan iki gazeteci, bu kararın ardından serbest kalmıştı.