BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  MEDYA

Can Dündar saldırı sonrası konuştu!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, kendisine yönelik silahlı saldırı sonrası konuştu. Dündar, saldırganı tanımadığını söylerken, asıl suçluların saldırganı cesaretlendiren kişiler olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, kendisine yönelik saldırıya ilişkin "Çok yakın mesafeden, 'Sen vatan hainisin' diyerek üzerime ateş etti. Fakat denk gelmedi, o sırada ben kenara çekilirken, sonradan öğreniyorum ki eşim saldırganın üzerine atlıyor" dedi.

Dündar, saldırının ardından ilk değerlendirmesinde, olaya ilişkin bilgi verdi. Can Dündar, yaşananları şöyle anlattı:

"Mahkemede savunmalarımızı yaptık, sonra mahkeme karar için ara verdi. Birkaç saat süreceğini söyledi. Biz de dışarıda kafe var, orada bekleyelim diye geçtik. Eşimle birlikte yürüyorduk, bir de Çanakkale Milletvekili Muharrem Bey yanımızdaydı. Tam o sırada karşıma biri çıktı, çok yakın mesafeden, 'Sen vatan hainisin' diyerek üzerime ateş etti. Fakat denk gelmedi, o sırada ben kenara çekilirken, sonradan öğreniyorum ki eşim saldırganın üzerine atlıyor, Muharrem Bey de boynuna sarılıp engelliyorlar, o sırada zannediyorum bir el daha ateş etti."

"BANA YÖNELDİ SİLAHINI ATEŞLEDİ"

"Engellenmeseydi ateş etmeye devam edecek miydi?" sorusu üzerine Can Dündar, "Öyle anlıyorum" yanıtını verdi.Olay sonrasında saldırganın yere yatırılışını gördüğünü ve ardından, kendisini oradan uzaklaştırdıklarını belirten Dündar, "Doğrudan bana yönelik hem ithamda bulundu hem de silahını ateşledi" dedi.

"SALDIRGANI TANIMIYORUM"

"Saldırgan tanıdığınız biri mi, daha önce görmüş müydünüz?" sorusu üzerine Can Dündar, "Saldırganı tanımıyorum ama saldırganı kimlerin cesaretlendirdiğini ve beni hedef haline getirdiğini çok iyi biliyorum ve tanıyorum ve asıl onların suçlanması gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.