BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77

Camilerin müthiş hikayeleri

Camilerin müthiş hikayeleri

İstanbul büyükşehir belediyesi kültür aş'nin, estetik ve zarafetleriyle istanbul siluetine mührünü vuran 100 önemli camiyi anlatan ''istanbul'un 100 camisi'' adlı kitabı piyasaya çıktı.

Camilerin müthiş hikayeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin, estetik ve zarafetleriyle İstanbul siluetine mührünü vuran 100 önemli camiyi anlatan ''İstanbul'un 100 Camisi'' adlı kitabı piyasaya çıktı.

Camilerin müthiş hikayeleri

Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul camileri konusunda yaptığı özel araştırmalarla dikkati çeken sanat tarihçisi Berica Nevin Berberoğlu tarafından hazırlanan kitapta, 717 yılında ilk ezan sesinin yükseldiği Arap Camisi'nden Mimar Sinan'ın eşsiz mimarlık örneği olan Süleymaniye ve Osmanlı'nın son şaheseri Sultanahmet Camisi'ne 100 önemli cami tanıtılıyor.

Camilerin müthiş hikayeleri

Osmanlı döneminde inşa edilen camilerin ilginç hikayelerinin de yer aldığı kitapta, İstanbul'un her semtinin merkezine inşa edilen, dış estetiği kadar içindeki işlemeleri, halıları ve dayanıklılıkları ile şehrin sembolü haline gelen camilerin estetik ve teknik özellikleri anlatılıyor.

Camilerin müthiş hikayeleri

Kitapta, yapılan camilerin sadece bir ibadethane olmadığı, aynı zamanda eğitim, kültür ve sağlık konularında da halkın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa edildiği vurgulanarak, külliye sisteminin önemine vurgu yapılıyor.