BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  GÜNCEL

Camide kayıp para bulunca

Camide namaz kılan vatandaş yanında poşet içinde 2 bin 500 avro buldu. Bakın o kişi parayı ne yaptı?

Abone ol

Rize'nin Çayeli ilçesinde bir kişi, camide bulduğu 2 bin 350 avroyu sahibini bularak teslim etti.

Edinilen bilgiye göre, Hacıbaşı Camisi'nde namaz kıldığı sırada poşet içinde 2 bin 350 avro bulan Mehmet Çelik, poşette Mustafa Eyüpoğlu ismine kargo fişi olması üzerine yaptığı araştırma sonucu bu kişiye ulaşarak, parayı teslim etti.

Mehmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, camide namaz kılarken bir poşet bulduğunu anlatarak, şunları söyledi:

''Namazımı kıldıktan sonra poşeti açıp baktığımda para olduğunu gördüm. Daha sonra cami imamına haber verdim. Para kargo kağıdına sarılıydı. Kağıtta yazan ismi araştırdım ve kardeşine ulaştım. Kardeşinin telefonla haber vermesi üzerine gelen kişiye poşetteki para ile ilgili sorular sordum. Paranın bu kişiye ait olduğunu anlayınca da sahibine teslim ettim.''

Vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Çelik, 1971 yılında da İstanbul'da bir miktar para bulduğunu, bu parayı da sahibine teslim ettiğini kaydetti.

Mustafa Eyüpoğlu ise cebindeki parayı düşürdüğünün farkına varmadığını ifade ederek, ''Camide namaz kıldım ve çıktım. Bir süre sonra kardeşimin telefonla arayıp paramın bulunduğunu söylemesi üzerine paramın düştüğünü anladım. Parayı bulup bana veren, insanlık örneği sergileyen Mehmet Çelik'e teşekkür ediyorum'' diye konuştu.