BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Camide içki içildi iddiası savcılıkta!

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Gezi Parkı olaylarında camide içki içildi iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Abone ol
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Gezi Parkı eylemlerinde "Bezm-i Alem Valide Sultan Calisi'nde" içki içildiği yönündeki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Cihaner'e göre bu iddiaları haber yapanlar, "din karşıtlığı" ve "dindarlık" üzerinden toplumu karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.

İlhan Cihaner'in avukatları, suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. 
 
Dilekçede, gezi parkı eylemleri sırasında İstanbul'da, 2 Haziran 2013'te yaralanan bir grup protestocunun, polisten kaçarak Beşiktaş'taki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sığındıkları ifade edildi. 

DİN KARŞITLIĞI VE DİNDARLIK  
 
Buna ilişkin bazı basın kuruluşlarında "Cami'de içki içtiler" başlığıyla yayımlanan haberin kamuoyunda büyük infial yarattığı kaydedilen dilekçede, "haber sonrasında, hükümet üyelerinin ve hükümete destek veren medya organlarının iddiaları gerçekmiş gibi aylarca gündemde tuttukları, eylemleri savunan ve destek verenler ile eylemi eleştirenlerin, 'din karşıtlığı' ve 'dindarlık' kavramları üzerinden karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı" ifade edildi. 
 
 "Haber doğru değildir. Haber bir tasarlama ve kurgu sonucunda yapılmış ve/veya yaptırılmıştır. Bu haberi desteklemek amacıyla basına servis edilen fotoğraflar da gerçeği yansıtmamaktadır" iddiasında bulunulan dilekçede, "şüphelilerin kimlikleri tespit edilerek, haklarında 'halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan kamu davası açılması" istendi.