BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Camide hasımlarına kurşun yağdırdı!

Sakarya'da camide hasımlarına pusu kuran Hasan Şahin, iki amca oğluna kurşun yağdırdı.

Abone ol
Sakarya’nın Kocaali İlçesi’nde bugün cuma namazı için camiye giden iki amca çocuğu silahlı saldırıya uğradı, 56 yaşındaki Burhanettin Cengiz ölürken, 54 yaşındaki Abuzer Cengiz ağır yaralandı. Saldırıyı 40 yıllık kan davası nedeniyle gerçekleştirdiği öne sürülen Hasan Şahin ise, kaçtıktan sonra tabanca ile kendi başına ateş ederek intihara kalkıştı.
 
Olay bugün saat 12.30 sıralarında Kocaali İlçesi Demiracma Mahallesi’ndeki camide meydana geldi. Kuzenler Abuzer ve Burhanettin Cengiz, cuma namazını kılmak için camiye geldi. Namaz saatini bekleyen kuzenlerin arkalarından yaklaşan Hasan Şahin yakın mesafeden enselerine birer el ateş ederek kaçtı.
 
Cuma namazı kılmak için ezanın okunmasını bekleyen cemaatin hastaneye kaldırmak için seferber olduğu kuzenlerden Burhanettin Cengiz olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer yaralı Abuzer Cengiz ise önce Kocaali Devlet Hastanesi’ne, buradan da Adapazarı’ndaki Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.
 
NEDENİ 40 YIL ÖNCEKİ HUSUMET
 
Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan Hasan Şahin ise bir süre sonra başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihara kalkıştı. Ancak kurşunun başını sıyırıp geçmesi sonucu yaralanan Hasan Şahin de Adapazarı’ndaki Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 
Saldırgan Hasan Şahin’in 5 yaşındayken 1974 yılında babasının öldürülmesinden Burhanettin Cengiz ve kuzeni Abuzer Cengiz’i sorumlu tuttuğu, saldırıyı bu nedenle gerçekleştirdiği ileri sürüldü.
 
Soruşturma sürdürülüyor.