BIST 9.559
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.475,36
HABER /  DÜNYA

Cameron: Bu saldırı karşısında boyun eğmeyeceğiz

İngiltere Başbakanı David Cameron, Londra’da bugün meydana gelen saldırıyı “herkesin kınayacağına inandığını” ifade ederek, İngiliz halkının...

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, Londra’da bugün meydana gelen saldırıyı “herkesin kınayacağına inandığını” ifade ederek, İngiliz halkının bu tarz saldırılara boyun eğmeyeceğini söyledi.
Cameron, Brüksel’deki AB liderleri toplantısı sonrasında Paris’e geçerek Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Elysee Sarayı’nda gerçekleşen görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Cameron, İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneydoğusunda bulunan Woolwich’te bir erkeğin sokak ortasında iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmesini kınadı. Olayın bir terör saldırısı olduğuna dair güçlü bulgular elde ettiklerini ifade eden Cameron, “Dünyadaki her bir insanın bu saldırıyı şiddetle kınayacağına inanıyorum. Ülkemizde bu tarz saldırıları daha önce de yaşadık ve bunlara asla boyun eğmedik” dedi.
Londra’nın güneydoğusunda bulunan Woolwich’te ellerinde satır olan iki kişi sokak ortasında bir erkeğe saldırarak öldürmüş, iki kişiyi de yaralamıştı. Polisin saldırganları vurarak etkisiz hale getirdiği ifade edilirken, olayın muhtemel bir terör saldırısı kapsamında soruşturulduğu açıklandı.
(İHA)