BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL

"Cam filmi yasağı çok kısa süre içinde kaldırılabilir"

Araçlarda cam filminin yasaklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken Hürriyet yazarı Ahmet Hakan yasağın her an kaldırılabileceğini savundu. Hakan'ın dayanak noktası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cam yeniden yasaklandı. Bundan böyle polis renkli camı olan araç gördüğünde durdurup ceza yazabilecek. Hatta yazmaya da başladı bile. Bazı illerde cam filmi nedeniyle ceza kesilen sürücüler oldu. Yasağın geldiği günden bu yana bazı araç sahipleri ceza ödememek için cam filmlerini sökmeye başladı. Ancak hala bir umut "yasak kaldırılır mı acaba" diye bekleyenler de yok değil. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu konuyu bugünkü yazısında gündeme getirdi. Hakan'a göre, yasağa en fazla tepkili olanlar AK Partililer.

Cam filmi yasağının kaldırılması için parti tabanındakilerin Erdoğan'a sesini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Hakan, Erdoğan'ın da böyle taleplere karşılık vermeyi sevdiğini ifade etti. Ve cam filmi yasağının Erdoğan'ın talimatıyla çok kısa süre içerisinde kaldırılabileceğini savundu. 

İşte Ahmet Hakan'ın yazısında ilgili bölüm:

...

CAM film yasağına tepki gösterenlerin büyük çoğunluğu AK Parti tabanından.

Nereden mi biliyorum?

Çünkü bu konuda eylem yapanlara bakıyorum.

Hepsi bir ağızdan “Duy be Reis! Gör bizi! Kaldır şu yasağı” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür taleplere karşılık vermeyi sever.

Yani çok kısa bir süre içinde...

“Nereden çıktı bu cam film yasağı! Biz yasaklara karşıyız” diyebilir Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Hakan'ın yazısının tümünü okumak için tıklayın