24 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB55.734
  • Euro2,3245
  • Dolar1,8515
  • Altın615,82
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    24°C

     
  • İzmir
    22°C

     

ÇALIŞMA HAYATI

19 Mart 2010 Cuma 15:360 Yorum633 okunma

Çalışmak İstiyoruz Kampanyası


Türkiye Kadın Girişimciler Derneği
Kampanyanın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, başta hükümet olmak üzere toplumu, kadınları ve şirketleri kadın istihdamını artırmak için harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Onanç, kampanyayla ayrıca siyasi aktörleri, işverenleri, sivil toplum örgütlerini, medyayı ve kadınları bilinçlendirmek için kısa dönemli değil, yıllara yayılacak, geniş ve kapsamlı bir seferberlik yaratmayı da planladıklarını vurguladı.

Kampanya için pek çok mecra kullanılacağını, sessiz reklam filmiyle televizyonlarda yer alınacağını ifade eden Onanç, reklam kampanyasının, sorunu özetleyen radyo spotları, çarpıcı gazete ve dergi ilanlarıyla destekleneceğini, outdoor ve açık hava reklamları aracılığıyla da sokaktaki vatandaşla buluşulacağını söyledi.

Gülseren Onanç, Türkiye'de çalışma yaşındaki kadın nüfusunun 24 milyon civarında, istihdam edilen kadın sayısının ise 6 milyon 47 bin olduğunu belirterek, kentli kadın istihdam oranının yüzde 16,7 seviyesinde olduğunu ve kentteki her 6 kadından sadece birinin çalıştığını ifade etti.

Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'de kadın istihdam oranlarının oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Onanç, ''Türkiye, dünyadaki en düşük kadın istihdam oranına sahip 10 ülkeden biridir. Kentlerde çalışan kadınların yaklaşık yüzde 40'ı beyaz yakalı iken niteliksiz işlerde ve yoğun olarak hizmet sektöründe çalışan kadınların oranı da yüzde 40 seviyelerindedir. Mavi yakalı kadınlar ise yüzde 20'ye yakın bir orana sahiptir. Kadınların sadece yüzde 3'ü üst düzey yönetici, müdür veya kanun koyucu olarak çalışmaktadır'' şeklinde konuştu.

Onanç, Türkiye'de iş gücü piyasası ve erkek egemen toplumsal yapının kadın istihdamının önünde engel oluşturan temel dinamiklerden biri olduğunu vurgulayarak, ücretli işçi statüsünde çalışan kadınlar arasında kayıt dışılığın ciddi bir sorun olduğunu ve kadınların 4'te birinin kayıt dışı çalıştığını söyledi.



-''KADIN DOSTU GİRİŞİMİ''-



Gülseren Onanç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıkların danışma kurullarında toplumsal cinsiyet uzmanlarının yer alması gerektiğini belirterek, ''Hükümetin aktif bir kadın istihdamı stratejisi olmalı, yaratılacak yeni istihdam alanlarının kadınlara açık olması sağlanmalıdır. Kadın istihdamı konusu partilerin seçim propagandalarına entegre edilmeli, siyasi partiler seçmenlerinden oy isterken kadın istihdamını artırmadaki somut hedeflerini ve çözüm önerilerini sunmalıdır'' diye konuştu.

KAGİDER'İN kadın dostu kurumlar yaratmak için yeni bir girişim başlattığını ifade eden Onanç, projeye destek veren iş yerlerine ödül verilerek kamuoyunda görünürlüklerinin sağlanacağını söyledi.

Onanç, ''kadın dostu'' sertifikası alan şirketlerin ürünlerinin genel tüketici kitlesi ve özellikle kadın tüketici tarafından tercih edilir hale getirilmesinin önemli bir başarı göstergesi olacağını dile getirerek, girişimle Türkiye'de özel sektörün kadın istihdamına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine ne kadar duyarlı olduğunun da somut bir resminin çekilmiş olacağını kaydetti.

 
Bu elma her derde deva!
 
Yaşam24 Mayıs 20122702 Kez İzlendi!
100 operasyonla bu hale geldiRusya'da Kristina Rei adlı bir kadın dudaklarına 100 kere operasyon yaptırarark dünyada eşi görülmemiş bir rekora imza attı.(haber365)
Magazin24 Mayıs 20125386 Kez İzlendi!
Acun Ilıcalı'nın kaşı yarıldıAcun Ilıcalı ve Alişan'ın organize ettiği ’Efsaneler Cup’’ turnuvasında talihsiz bir kaza yaşandı.
Magazin24 Mayıs 2012
Yapımcılarıyla davalık olan ünlüler5399 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 2012
Regaip Kandili'nde böyle dua edin224188 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri17358 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 201238179 Kez İzlendi!
Bu kareler gerçekten şaşırtıyorDünyanın farklı yerlerinde yaşanan birbirinden ilginç olayları sizler için derledik...
Güncel23 Mayıs 20124734 Kez İzlendi!
Rizeli çay üretici gerildiÖzel sektörün düşük bedellerle yaş çay almak istemesi ve Çaykur'un uyguladığı kontenjanı protesto eden üreticiler, Rize'de çayları yollara döktü.
Magazin23 Mayıs 2012
Arda ve Sinem'in barış sonrası ilk pozu!70574 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemi savaş alanına döndü15799 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemine coplu müdahale8966 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 201211043 Kez İzlendi!
Yeni işin hayırlı olsunUğur Acar Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde iş başı yaptı
Güncel23 Mayıs 201214191 Kez İzlendi!
Aile boyu çok çılgın bir eylem!Adana'da 80 gün önce işten çıkartılan işçiler, aileleriyle birlikte yol kesip, kendilerini yakmak istedi. Polisin müdahale ettiği işçiler ile zabıta memurları arasında da arbede yaşandı.

Kültür-Sanat23 Mayıs 2012
Eurovision yarı finaline nineler geldi58478 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 2012
İşte 2012'nin en seksi kadını22657 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 2012
Haluk Bilginer boşanıyor mu?15470 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 20128809 Kez İzlendi!
Abdullah Gül'ün dosta vefasıAbdullah Gül doçentlik yaptığı dönemdeki oda arkadaşılarını unutmadı.
Güncel23 Mayıs 201214202 Kez İzlendi!
Memur grev yaptı, hayat durduMemurun istediğini hükümet, hükümetin verdiğini memur beğenmeyince toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Memur ise soluğu grevde aldı.

Magazin23 Mayıs 2012
Hangi ünlü isim nereli?54341 Kez İzlendi!
Medya23 Mayıs 2012
Günün en bomba gazete manşetleri18256 Kez İzlendi!
Güncel22 Mayıs 2012
Sınırda kaçakçılık operasyonu12081 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012111327 Kez İzlendi!
Evlenmek üzereyken ayrılan ünlülerİbrahim Tatlıses Asena aşkı magazin gündeminin bir numaralı konusuydu...
Yaşam22 Mayıs 201237041 Kez İzlendi!
İşte o anlar Tam konsantre olunan o anlarda çekilen fotolar.
Dünya22 Mayıs 2012
Kudüs'ün bilinmeyen yüzü46102 Kez İzlendi!
Güncel22 Mayıs 2012
Şehit babaya yürekleri dağlayan veda13057 Kez İzlendi!
Sağlık22 Mayıs 2012
Farketmeden kilo vermenin yolları!27117 Kez İzlendi!
Haber22 Mayıs 201229308 Kez İzlendi!
Haliç Köprüsü'nde büyük tehlike!Haliç Köprüsü ile yolu aynı hizada tutan çelik mekanizmada meydana gelen arıza nedeniyle yol ve köprü arasında yükseklik farkı oluştu
Magazin22 Mayıs 201242743 Kez İzlendi!
Işıltısı ekrandan taşan güzellerTürk dizi sektörü, yabancı dizi pazarında hatırı sayılır bir yerde duruyor. Dizi bu kadar çok olunca da, ister istemez öne çıkmak adına güzel ve dikkat çekici oyuncu ihtiyacı da doğmuş oluyor. Sizin için beyaz camdaki dizilere bir göz attık ve gözden kaçamayacak güzellikteki oyuncuları bir araya getirdik. İşte, ışıltıları ekrandan taşan güzellerden bazıları.

Erdinç YAPAN-Hürriyet
Güncel22 Mayıs 2012
Valilik önünde pompalıyla dehşet saçtı4607 Kez İzlendi!
Dünya22 Mayıs 2012
Bu görüntüler denizde çekilmedi16533 Kez İzlendi!
Dünya22 Mayıs 2012
Dünyanın en yüksek kulesi13377 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
İLGİLİ HABERLER
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...