BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Çalıkuşu'nun köyünde kaza

Çalıkuşu romanına konu olan Bursa'nın Zeyniler köyünde trafik kazası meydana geldi

Abone ol

BURSA'nın merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı, yazar Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanın kahramanı Feride'nin köyü Zeyniler'de kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Reşat Nuri Güntekin'in romanında yazdığı ve televizyon için ikinci kez dizisi yapılan 'Çalıkuşu Feride' karakterine esin kaynağı olan Feride Polat'ın görev yaptığı Zeyniler Köyü'ndeki kaza bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Köydeki muhtarlık binası ve sosyal tesisleri inşaatına malzeme bırakan 28 yaşındaki Oğuzhan Gür yönetimindeki 16 NZ 257 plakalı kamyon, Bursa'ya dönerken frenlerinin boşalması sonucu bariyerlere çarparak devrildi.

Kazada, frenlerin tutmadığı öğrenince kamyondan atlayan ve henüz soyadı belirlenemeyen Ruhi adlı işçi öldü, kamyon sürücüsü Oğuzhan Gür ile kamyonda bulanan işçilerden İdris Haluk ile Erdoğan Yağmurlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.
Kazanın şokunu üzerinden atamayan ve telefonla yakınlarına haber veren kamyon sürücüsü Oğuzhan Gür, İnşaat iskelelerini topladıktan sonra Bursa?ya dönmek için yola çıktık. Hız kesmek için frene bastığımda tutmadığını gördüm. Hızla aşağıya doğru inerken bariyerlere çarpıp devrildik dedi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.