BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Çakma Memati böyle yakalandı

Adana'da lise öğrencilerini tehdit ederek, cep telefonu, para ve montlarını gasp eden 2 kişi yakalandı.

Abone ol

Kurtlar Vadisi dizisinin önemli karakterlerinden biri olan Memati'yi taklit edip, öğrencileri de 'Bana Memati derler" diyerek korkutan 19 yaşındaki Yunus Akar'ı, yengeç gibi yan yan yürümesi ele verdi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Özgür Mahallesi'nde bulunan İMKB Lisesi'ndeki öğrencilerin cep telefonları, para ve montlarının zorla alındığı ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler M.V., M.D., H.A. ve B.G., ile görüşme yaptı. 

POLİS YÜRÜYÜŞÜNDEN YAKALADI

Kendisini Kurtlar Vadisi dizisinin önemli karakterlerinden 'Memati' olarak tanıtan zanlının cep telefonlarını ve bir arkadaşlarının montunu zorla aldığını ileri süren öğrenciler, şüphelinin bir omzunu aşağıya doğru eğip, dikkat çekecek şekilde kollarını da yana açarak yürüdüğünü söyledi. Öğrencilerin verdiği eşkal ve bilgiler üzerine harekete geçen ekipler, Özgür Mahallesi'nde Yunus Akar ile Ahmet Işıkgöz'ü yakaladı. 

KOMİK SAVUNMA

Uyuşturucu kullanmak ve satmak suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Yunus Akar ile Ahmet Işıkgöz, götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü'nde öğrenciler tarafından teşhis edildi. Sorgularında suçlamayı kabul etmeyen Yunus Akar, 'Hava çok soğuktu, okulun önünden geçiyorduk, bir öğrenci çıkartıp bize montunu verdi. Geri vermek istedik, almadı. Diğerleri de telefonlarını verip gittiler' diye ifade verdi.

Öğrencilerden aldıkları telefonlarını sattıklarını söyleyen şüphelilerin ifadesi üzerine 2 bayiye baskın düzenleyen polis, 4 cep telefonu ele geçirdi. Telefon bayileri hakkında çalıntı malı satın almak suçundan işlem yapıldı. Yağma suçundan adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.