BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
HABER /  MEDYA

Çakar'dan şikeyi itiraf edin çağrısı

Ahmet Çakar, bugünkü yazısında 'Şike soruşturması' nedeniyle Metris'te tutuklu bulunanlara mesaj gönderdi!

Abone ol

Hakem-yorumcu Ahmet Çakar Metris'te bulunanlara bugünkü köşesinden mesaj gönderdi.

Deneyimli hakem bugünkü köşesinde başkanların ve suça karışanların Türk futboluna zarar gelmemesi için suçlarını itiraf etmelerini önerdi. Ünlü yorumcu ileride olcaklarıda anlatarak ilginç iddialar ortaya attı. İşte Ahmet Çakar'ın bugünkü köşesnden öne çıkan notlar...

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

En son söyleyeceğimi en başında söyleyeyim. Bu lafım şu anda Metris'te bulunanlara. Suçluysanız ya da suçunuz nasıl olsa mahkeme tarafından ispat edilecek ve hüküm giyeceksiniz gelin itiraf edin. Bu itiraf hem size, hem takımınıza, hem Türk futboluna hem de milyonlarca futbolseverin vicdanına çok büyük yararlar getirecektir. Hukuken biliyoruz ki; Sporda Düzensizliği Önleme kanununda itirafçılık müessesesi çalışmasa da alacağınız ceza iyi niyetiniz ve itirafınız sayesinde en alt sınırdan olabilir.

KULÜBÜNÜZE İYİLİK YAPIN!

Ayrıca bu itiraf en çok, çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz kulübünüze yarayacaktır. Nasıl mı?

Anlatalım.

İçerideki idarecilerden biri itiraf etti. Dolayısıyla federasyonun eli rahatlamış olacak. O takımı derhal ve gönül rahatlığıyla ve pek tabii ki seyircisinden fazla bir reaksiyon gelmeden küme düşürecek. Bu sezon muhtemelen Bank Asya'da oynayıp seneye tekrar Süper Lig'e yükselebilecek. Kritik nokta ve asıl problem şimdi geliyor. Diyelim ki; itiraf etmediniz. Ve yine diyelim ki; federasyon herhangi bir karar almadan Süper Lig'i başlattı. Takımınız da hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da doludizgin gidiyor. Ve yine diyelim ki; 8-10 ay sonra mahkeme sizi şikede suçlu buldu. Sonrasında neler olacağını biliyor musunuz?

Şampiyonluğa giden takımınız Süper Lig'den ihraç edilecek. Dolayısıyla Türkiye'de sadece bir sezon kaybedecek olan takımınız, bu kararla en az iki sezon kaybedecek. Avrupa'da da çok başarılı bir dönemde bu kararın geldiğini düşünün. UEFA derhal takımınızı ihraç edecek. Sadece ihraçla mı kalacak? Hayır! En az beş sene Avrupa'dan men edileceksiniz.
Bir sene men edilmek mi, yoksa beş sene Avrupa dışında kalmak mı? Avrupa'dan ve Türkiye'den aldığınız ve kazandığınız ödülleri teker teker geri vermek zorunda kalacaksınız. Gelin; ısrardan ve "Acaba yırtabilir miyim?" düşüncesinden vazgeçin. Gelin takımlarınıza son bir iyilik yapın. Tabii ki yukarıda sıraladığım tüm tavsiyeler gerçekten suçlu olduğunu bilen ve bunun sonunda mahkemece ispat edileceğine inananlar için geçerlidir. Sözüm yargılama sonucunda beraat edecek kişileri kapsamamaktadır.