BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  DÜNYA

'Çakal'otos Yunanistan Maliye Bakanı! İşi çok zor!

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in yerine getirilen Efklidis Çakalotos, yeni görevini devraldı. Ekonomistler yeni bakanı çok zor bir dönemin beklediğini işaret ediyor.

Abone ol

Referandum sonrası istifa eden Yanis Varufakis'in boşalttığı Yunanistan Maliye Bakanlığı koltuğuna, bugün gerçekleşen devir teslim töreni sonrasında Efklidis Çakalotos oturdu. Çakalotos'un yükü çok ağır olacak.

Dünyanın en zor görevlerinden birine getirilen Çakalotos'un önünde ilk etapta yeni bir kurtarma paketi ve IMF'e ödemesi gereken 1.6 milyar euroluk borç bulunuyor. Yunanistan'ın toplam dış borcu ise 320 milyar euroyu geçiyor.

SOYADI 'ÇAKAL'

İlk ismi ünlü matematikçi Öklid'le aynı olan Yunan siyasetçinin soyadı ise 'çakal' anlamına geliyor. Uluslararası ekonomik ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Çakalotos'un, Başbakan Aleksis Çipras tarafından yeni maliye bakanı olarak atandı.

ÇAKALOTOS KİMDİR?

Doktorasını İngiliz Oxford Üniversitesi'nde yapan SYRIZA Merkez Komite üyesi Efklidis Çakalotos aynı zamanda hükümetin 'Ekonomi Sözcüsü' görevini de yerine getiriyordu. Varufakis ile Çakalotos yakın çalışma arkadaşıydılar.

varufakis-cakalotos.jpg

VARUFAKİS'TEN REFERANDUM SONRASI İSTİFA

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis, referandumdan 'hayır' çıkmasının ardından istifa ettiğini duyurmuştu. Varufakis, euro bölgesindeki bazı ülkelerin talebi üzerine ve Başbakan Aleksis Çipras'ın, "Yunanistan'ın bir anlaşmaya varması için yararlı olacağını düşündüğü için" istifa ettiğini açıklamıştı.

Yanis Varufakis istifa ettikten sonra Maliye Bakanlığı'nı dün böyle terk etti.

varufakis.jpg