BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Çağla finale koşuyor

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Kazakistan’ın başk...

Abone ol

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Kazakistan’ın başkenti Astana’da devam etmekte olan ITF turnuvasında bir engeli daha aştı.
Rus rakibi Polina Vinogradova’yı üç set sonunda geçen Çağla Büyükakçay, Astana’daki zorlu ITF turnuvasında yarı finale kalma başarısı gösterdi.
100 bin dolar ödüllü Başkanlık Kupası’nda Kazak ve Ukraynalı rakiplerini saf dışı bıraktıktan sonra üçüncü sınavını Rus Polina Vinagradova önünde veren Büyükakçay, klasmanın 207. basamağındaki rakibi karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen yılmadı. Geçen yılki tek buluşmalarında mağlup olduğu Vinogradova’dan rövanşı 2-6, 6-2, 6-1 ile almasını bilen Büyükakçay, böylece adını yarı finale yazdırmasını bildi.
Bu düzeydeki bir turnuvada en iyi derecesine ulaşan milli tenisçi, finale yükselme yolunda Astana’nın bir numaralı seribaşı ismi Anna-Lena Friedsam ile karşılaşacak. Haftaya kendisinin 40 sıra önünde 115. olarak giren Alman Friedsam ile daha önce iki kez karşılaşan Büyükakçay, 2012’deki maçtan galibiyetle ayrılırken, bu ayın başlarında Almanya’daki toprak kort turnuvasında rakibine üç sette kaybetmişti.
(İHA)