BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  DÜNYA

Çağatay Ulusoy’dan ilginç savunma

Uyuşturucu temin ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, “Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Sadece uyuşturucu ku...

Abone ol

Uyuşturucu temin ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, “Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Sadece uyuşturucu kullanmak amacıyla uyuşturucu aldım. Ama almış olduğum bu uyuşturucuyu kimseye vermedim, kimseyle beraber içmedim” dedi. Ulusoy savunmasının ilerleyen bölümlerinde ise yönetmen Orçun Benli ve oyuncu Gizem Karaca ile Ergün Taş ile içtiğini ifade etti.
Ünlü dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren ‘uyuşturucu temin etmek’ suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıkların ardından tutuksuz sanıklar savunmalarını yapmaya başladı. Duruşmada söz alan Çağatay Ulusoy hakkındaki uyuşturucu temin etmek suçlamalarını reddetti. Savunmasına ‘kimseye uyuşturucu temin etmedim sadece uyuşturucu kullanmak amacıyla uyuşturucu aldım’ diyerek başlayan Ulusoy, “Ama almış olduğum bu uyuşturucuyu kimseye vermedim, kimseyle beraber içmedim Yönetmen Orçun Benli’yi telefonla arayarak balık getiriyorum dediğimde uyuşturucuyu kastetmiştim. Ama telefona kanser hastası Deniz abla (Uğur) çıktı. Deniz abla o akşam gerçekten telefona çıkmasaydı oraya götürecektim. Fakat o telefona çıkınca götürmekten vazgeçtim” dedi.
Mahkeme Başkanı’nın uyuşturucuyu kimle içtiğini sorması üzerine Ulusoy Orçun Benli ile 2 defa esrar içtiğini ifade ederek “Beraber 2 defa Asmalımescit tarafında içtik. Uyuşturucu orada bulunan tanımadığım kişilerden aldık, para vermedik. Bulunduğumuz ortamda bulunanlar bize verince bizde içtik. Emniyet’te vermiş olduğum ifade doğrudur” şeklinde konuştu.
Gizem Karaca’ya uyuşturucu vermediğini ifade eden Ulusoy, “Gizem Karaca’yla beraber 2 kez uyuşturucu kullandık. Dışarıda bir ortamda kullandım. Ayrıca Ergün Taş ağabeyin evinde esrar içtik Gizem’le. Ergün Taş ağabey de esrar içiyordu. Fakat kendisi bize esrar vermedi. Biz kendisine dahil olduk ve içtik. Ergün Taş ağabey, Gizem Karaca ve ben 3 kişiydik. Zaten diğer gidişimizde de beraber içerdik. Ergün Taş başka bir yerde bize uyuşturucu vermedi. Zaten esrarı bizim için özellikle almamıştı. Kendisi normalde de içiyordu” dedi.
Ergün Taş ve Gizem Karaca ile operasyondan 4 ay önce tanıştığını iddia eden Ulusoy daha sonra “Toplamda tanışıklığım 10 ay. Esrarla çok kısa bir ilişkim var. İşler iyi giderken daha sonra kötü gitmeye başladı. Daha önce sadece 2-3 defa esrar içmeyi denemiştim. Emir’in Yolu dizisi başlayınca işler iyi gitmemeye başladı. Psikolojik ve ruhsal sıkıntıya girdim. Bu süreçte bir süre esrar içtim” şeklinde konuştum.ü,

BİZİM PİYASADA ÇOĞU İNSAN ESRAR İÇER
Ergun Taş’a telefonda evine gelip esrar içelim demiş olabileceğini ifade eden Ulusoy, ”Bizim piyasada çoğu insan esrar içer. Esrarı Orçun Benli ile telefonda görüşürken bahsettiğim ve esrarı kastederek balık ifadesini kullandığım konuşmadan yarım saat önce şoförüm Onur Tezer getirdi. Sarıyer Çayırbaşı’nda oturuyordu. Oradaki ortamı bildiğim için ondan istedim ama kendisi içmez. Uyuşturucuyu getirdi benden parada almadı. Onur Tezer bana 10- 12,5 gram esrar getirdi. Bunların bir kısmını içtim. Kalanını evime düzenlenen operasyon sırasında polise teslim ettim. Savcılık ifadem doğrudur. İddianame’de yer alan Ayşe Selin Boronkoy’la telefon görüşmemde ki söylediği sigara gerçek sigaradır. Sabah kalktığında sigara içer. Bu paralelde ifadem doğrudur. Şoför Onur Tezer’in yanında hem balık hem esrar deyince o da o akşam hem balık hem esrar getirdi. Benim Bebek’te evim vardı. Kendi evimde başkalarıyla esrar kullanmadım. Sadece evimde tek başınayken esrar içtim” diyerek savunmasını tamamladı.
Duruşmada şu sıralar diğer sanıklarının ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.