BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Caferiler kime oy verecek?

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde partilere değil, Caferi milletvekili adaylarına oy vereceklerini söyledi

Abone ol

Halkalı'daki inşaatı devam eden Zeynebiye Camii ve Külliyesi'nde bir araya gelen Caferiler, çeşitli kültürel ve yöresel etkinliklerle Nevruz'u kutladı. Kutlamalarda konuşma yapan Selahattin Özgündüz, Nevruz'un yalnızca milli bir bayram değil, dini anlamda da önemi olan bir gün olduğunu dile getirdi. 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere de temas ederek, partiye değil, kendi camialarından adaylara oy vereceklerini vurguladı. Türkiye'de Azeri Caferilerileri temsil eden bir milletvekili bulunmadığını belirten Özgündüz, çeşitli partilerden milletvekilliği adaylığı koyan Caferilerin isimlerini de sıraladı. Ardından, "Seçimlerde parti göz etmeyeceğiz, hiçbir bedel temsil hakkımıza neden olamaz. Nüfus gücümüzün temsil edilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Kutlamalara çok sayıda siyasetçi de katıldı. MHP'li Meral Akşener, CHP'li Mehmet Sevigen, CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynelof ve Caferider Genel Başkanı Sinan Kılıç kutlamalarda hazır bulundu. Halkalı'da 10 bin gencin farklı dallarda spor eğitimi alacağı bir tesis inşa ettiklerini anlatan Yeniay, önümüzdeki Nevruz kutlamalarına inşaatın yetiştirileceğini kaydetti. Meral Akşener de belediyenin imkânlarını etkin bir şekilde kullandığı için Yeniay'a teşekkür etti.