BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  DÜNYA

Caferiler, Hz. Hüseyin’i andı

Kerbela’da bin 374 yıl önce şehit edilen Hazreti Hüseyin ve 71 yareni, Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Kerbela şehitlerini a...

Abone ol

Kerbela’da bin 374 yıl önce şehit edilen Hazreti Hüseyin ve 71 yareni, Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Kerbela şehitlerini anan Caferiler, sinelerine vurarak yas tuttu.
Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 71 yareni, Kerbela’da şehit edilişlerinin 1374’üncü yıldönümünde Esenyurt’ta düzenlenen törenle anıldı. Esenyurt Belediyesi ile Caferi cami derneklerinin işbirliğiyle Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde Hazreti Hüseyin için dualar edildi. Caferiler, sinelerine vurarak yas tuttu. Törende vatandaşlara oruçlarını açmaları için yemek de ikram edildi.
Muharrem ayının İslam dini için önem arz ettiğini ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Mübarek Muharrem ayındayız. Muharrem ayı çok yönlü bir ay. Bütün Müslümanlar bu ayda oruç tutarlar. İmam Hüseyin’in Kerbela’da yanındakilerle katledilişinin ayı bu ay. Hem bir matem, hem bir ibadet ayıdır. Hicri yılbaşıdır” diye konuştu.
Başkan Kadıoğlu, 6 bin kişilik yemek dağıttıklarını söyledi.

VATANDAŞLARA MATEM YEMEĞİ İKRAM EDİLDİ
Vedat Coşkun isimli bir vatandaş, Muharrem ayının bir matem günü olduğunu dile getirerek, “Bu matem bütün Müslüman aleminin matemidir. İmam Hüseyin Peygamber Efendimizin torunudur. Peygamber Efendimizin torununun Kerbela’da şehit edildiği gündür. İslamiyet için şehit edildiği gündür. Bu matem gününü yaşatmak için buradayız” dedi.
Törenlere katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduğunu belirten Şükran Dilekçi ise, “Her sene böyle olmasını isterim” diye konuştu.
Tören, vatandaşlara yemek dağıtımıyla son bul