BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,79
HABER /  GÜNCEL

Bylock'un yazılımcısı için karar verildi!

'Bylock' programının yazılımcısı TÜBİTAK eski çalışanı, İhsan Taşkın "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

Abone ol

FETÖ'nün gizli haberleşme sisteminin kurucusu İhsan Taşkın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ByLock programının yazılımcısı olduğu belirtilen Taşkın, 20 gündür gözaltındaydı.

İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan İhsan Taşkın, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

Şüpheli Taşkın'ın daha önce TÜBİTAK kurumunda başuzman araştırmacı olarak çalıştığı, ardından Marmara Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent kadrosuyla atandığı, FETÖ/PDY

silahlı terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. TÜBİTAK'daki görevinde kriptoloji konusunda özel yeteneklere sahip üst düzey görevde bulunduğu ve bu konuda devlet sırrı niteliğinde çok sayıda projede çalıştığı, FETÖ / PDY silahlı terör örgütünün özel haberleşme aracı olan "bylock" gibi programları yaptığı iş ve kapasitesi nedeniyle çok kolay bir şekilde hazırlayabileceği ifade edildi.

"SOHBET ABİLİĞİ YAPMIŞ"

Şüpheli Taşkın'ın iş yerinde FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü'nünün sohbet abiliğini yaptığı, sohbetlerde ve ilişkilerde bu kişilere nasıl davranmaları konusunda telkinlerde bulunduğu, gizliliğe riayet etmeyi istediği, gerektiğinde takiyye yapmalarını istediği, TÜBİTAK'ta çalışan personelle ilgili bilgi topladığı öğrenildi. Şüpheli Taşkın'ın bir çok örgüt yönetici ve üyesi ile irtibatı bulunduğu da belirtildi.