BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Bylock tuzağına Cumhuriyet çalışanı da mı düştü? Şok iddia

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bylock programının 11 binden fazla kişiye başka programlar tarafından yüklendiğini açıklamasının ardından gözler tahliye edilecek 1000 kişiye çevrildi. Yaklaşık 9 aydır tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi muhasebecisi Yunus Emre İper'in de bu listede olduğu iddia edildi.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock listesinde yer alan 11.480 GSM numarasının kullanıcılarının bilgi ve iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirilmiş olduklarını açıkladı. İçinde namaz ve ezan saatlerini gösteren, müzik programlarının yer aldığı Mor Beyin adlı aplikasyonu indiren ve kullananların belirli dönemlerde ByLock ana serverlarına yönlendirildiği ve sanki ByLock kullanıyormuş gibi göründüğü tespit edildi. Bu listenin savcılık ve mahkemelere gönderildiği belirten Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman, tutuklu olan yaklaşık bin kişinin başka delil yoksa tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.

CUMHURİYET ÇALIŞANI DA LİSTEDE Mİ?: Cumhuriyet'in haberine göre, savcılığın listesinde, 266 gündür tutuklu olan Cumhuriyet gazetesi muhasebe çalışanı Yusuf Emre İper’in de yer aldığı öğrenildi. Habere göre, İper'in Cumhuriyet davasında ByLock kullanmadığı daha önce bilirkişi raporuyla ispatlandı ancak İper tahliye edilmemişti.

Bu 8 program gizlice Bylock'a bağlıyor! İşte Mor beyin yazılımı

Bylock listesindeki memurlar dikkat! Kimler göreve iade edilecek?