BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Bylock soruşturmasında tutuklu polis sayısı kaç oldu?

FETÖ soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdürüleri, emniyet amirleri, başkomiserlerin de bulunduğu tutuklu polis sayısı 173'e yükseldi.

Abone ol

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "Bylock" programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan emniyet mensuplarından adliyeye sevk edilen 14 polisten 13'ü tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan tarafından şifreli haberleşme uygulaması olan "Bylock"u kullandığı belirlenen emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 14 polisten 13'ü nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. "Etkin pişmanlık" yasasından yararlanan bir polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"ÖRGÜT İÇERİSİNDE FAALİYET GÖSTERMEYEN BİR KİŞİNİN BU PROGRAMA ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Savcılığın tutuklanmasını istediği şüpheliler hakkında hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, "Bu programın internet üzerinden kurulumunun mümkün olmadığı, bu programa erişimin ancak örgüt üyeleri arasında birbirlerine kurulum dosyasını 'Bluetooth, Flash bellek vb.' dijital ortamdan vererek sağlayacağı, bu durumun kullanım için zorunlu olduğu, bu nedenle örgüt içerisinde faaliyet göstermeyen bir kişinin bu programa ulaşmasının mümkün olmayacağı" belirtildi.

TUTUKLANAN POLİS SAYISI 173'E YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında 160 polis, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı. Aralarında emniyet müdürüleri, emniyet amirleri, başkomiser ve komiserlerin de bulunduğu tutuklu polis sayısı 173'e yükselmiş oldu. "Etkin pişmanlık" yasasından yararlanan 9 polis ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 14 polisin emniyetteki işlemleri devam ediyor.