BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

Bylock listesinde ismi çıkan ünlü işadamı

TÜRKİYE'nin en zengin ve en tanınmış ailelerinden Boydaklar'ın CEO'su bylock listesinden çıktı. Ünlü işadamı Memduh Boydak, Kayseri'de hazırlanan 104 kişilik bylock listesinde bulunuyor. Boydak FETÖ üyesi değilim demişti.

Abone ol

KAYSERİ'den gelen byLock listesinde flaş bir isim yer alıyor. İstikbal'in sahibi olan Boydak Holding'in eski CEO'su Memduh Boydak da o listede bulunuyor.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 104 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

6 Mart 2016'da "terörizme finansman sağlamak, örgüte üye olmak" suçlarından tutuklanan eski Boydak Holding yöneticisi Memduh Boydak'ın da ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.



KAYSERİ'NİN EN ZENGİN AİLESİ
Boydaklar Kayseri'nin en zengin ve güçlü ailelerinden biriydi. İstikbal başta olmak üzere mobilya sektöründeki bir çok ünlü marka onlara aitti. FETÖ ile yakın ilişkileri olan Boydak ailesi örgütün işadamı derneği TUSKON'da da yer alıyorlardı. Memduh Boydak ise şirketin CEO'su olarak görev yapıyordu.

FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM DEMİŞTİ
Memduh Boydak FETÖ üyesi suçundan yargılanıyor. Bir yılı aşkın süredir tutuklu olan Memduh Boydak mahkemede verdiği son ifadesinde FETÖ üyesi olmadığını iddia edip şunları söylemişti;

- “Biz, FETÖ terör örgütünün üyesi değiliz. Benim terör örgütü yöneticisi olduğum iddialarını kabul etmiyorum, bu kadar işimin gücümün arasında ne zaman terör örgütü yöneticisi oldum anlam veremiyorum.

FETHULLAH GÜLEN'İ GÖRMEYE GİTTİM
-"Fethullah Gülen’i devlet erkanının ziyaret ettiği dönemlerde ben de ziyaret ettim, sohbetini dinleyip, namaz kıldım. Bize zamanında takdirlerini sunanlar şimdi ortada yoklar.

1 MİLYAR TL KİŞİSEL SERVETİM VAR
-Himmet parası için ben hiç kimseye baskı yapmadım. Yapmaya da ihtiyacım yok, kendime ait, cezaevine girmeden önce 1 milyar TL şahsi servetim var. Geçmiş dönemde fiyakalı açılış törenlerde protokole fotoğraf karesine girmeye çalışanların şimdi neden ağız değiştirdiğini anlamıyorum. Cemaat adına para topladığım iddiaları kesinlikle doğru değildir. Aleyhime tanıklık yapanlar benimle ilgili husumet beslemişler."

BYLOCK LİSTESİNDEKİ 104 KİŞİ GÖZALTINA ALINIYOR
Memduh Boydak'ın adının da yer aldığı Kayseri Bylock listesindeki diğer 104 kişi için gözaltılar yapılıyor.

Zanlılardan 67'si gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.