BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bylock kullanan 4 bakan! Kılıçdaroğlu belgesiz söyledi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün kullandığı Bylock programı hakkında tartışılacak bir iddiada bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti içerisinde Bylock kullananların olduğunu iddia ederek, "Dört bakan ve çok sayıda milletvekili var. Elde bu tür bilgiler var ama bunların belgeyle desteklenmesi gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Sesi Radyosuna canlı yayın konuğu olarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"BELGEYLE DESTEKLENMESİ GEREKİYOR"

"AK Parti içerisinde ByLock kullananların isimleri siz de var mı? Neden açıklamıyorsunuz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "Dört bakan ve çok sayıda milletvekili var. Elde bu tür bilgiler var ama bunların belgeyle desteklenmesi gerekiyor. Biz, ByLock şifresi çözülüp, buradan bilgi elde ediliyorsa, bunların neden kamuoyuna açıklaması yapılmıyor iktidar tarafından, bunu sorgulamak istiyoruz." diye yanıtladı.

ByLock kullananların isimlerinin seçilerek cumhuriyet savcılıklarına bildirildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Koruma kalkanı var. Milletvekilleri, bakanlar, belli kişiler korunabiliyor." iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu, ByLock'dan elde edilen bilgilerin tarafsız, uluslararası saygınlığı olan bir kuruluş aracılığıyla kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

"HÜKÜMETİN HABERİNİN OLDUĞU KESİN"

Darbeyi yöneten kişilerden Mehmet Dişli'nin Genelkurmay Karargahı'nda kalması için özel yasa çıkarıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Peki bunu orada tutan irade, siyasi bir irade değil mi?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de darbe olmadı, başkanlık sistemine gidilsin diye bir kurgu yapıldı diye düşünenler var. Gerçekten bir kurgu mu yapıldı?" sorusuna, "Bu kadar kapsamlı bir örgütlenmeden, darbeden... Bir askeri yetkilinin, MİT'e gidip, 'darbe olacağını bildirmesi' gibi gerçekler de su yüzüne çıktı. Önümüzdeki süreç içerisinde bu konu biraz daha netleşecektir. Kaygıları, kuşkuları haklı kılan bazı gelişmeler var ama bunları yüzde 100 doğrudur diye dillendirmeyi doğru bulmuyorum. Hükümetin haberinin olduğu kesin." yanıtını verdi.