BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.491,10
HABER /  GÜNCEL

Buzlar eridi iki lider böyle görüntülendi

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Aslanlı Yol'da yan yana yürüdüğü görüldü.

Abone ol

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla yüksek yargı başkanları da hazır bulundu.

Dün Bylock polemiğine tutuşan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, bugün Anıtkabir'de yan yana uzun süre sohbet ederken görüntülendiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet erkanıyla birlikte, Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesine yürüdü. Aslanlı Yol'da yan yana yürüyen Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş sırasında bir süre sohbet ettiği görüldü.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ERDOĞAN: İÇ VE DIŞ ODAKLAR 15 TEMMUZ GECESİ BİR KEZ DAHA HEZİMETE UĞRAMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi: "Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen liderliğiniz altında yürütülen destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 93'üncü yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Varlığına kast eden mihraklara karşı hürriyetinden, onurundan ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğini 93 yıl önce tüm dünyaya ilan eden milletimiz aynı iradesini bugün de devam ettiriyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş, 93 yıl evvel Kurutuluş Savaşı'mızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir.

Ülkemizin demokrasisini, bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır. 246 şehit ve 2 bin 194 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız. Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun".

Resmi törenin ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı. Çok sayıda vatandaş, Anıtkabir'i ziyaret etti.