BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  GÜNCEL

Büzgülü gül baklava nasıl yapılır?

Bugün ramazan ayının son günü. Kurulacak bayram sofraları için büzgülü gül baklava yapmak ister misiniz? İşte tarifi...

Abone ol

Tokat yöresine ait yapımı kolay lezzeti unutulmaz "Büzgülü Gül Baklavamız" ve yanında misafirlerimizin içini serinletecek olan" vişneli erikli içeceğimiz" bayramda sizinle birlikte olacak.

Büzgülü Gül Baklava

Hamuru İçin

- 3 adet yumurta.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvıyağ.
- 1 yemek kaşığı sirke.
- 1 çay kaşığı kabartmatozu.
- 1 fiske tuz.
- Aldığı kadar un.

Açmak İçin -nişasta.
İç Harcı İçin - 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz

 Üzeri İçin

- 250 g tereyağ veya margarin
- yarım çay bardağı sıvıyağ.

Serbeti İçin

- 4,5 su bardağı şeker.
- 4 bardak su.
- 3-4 damla limon suyu.

Yapılışı

Geniş bir kaba yumurta kırıyoruz. Sıvıyağ ve sütü ekliyoruz. Çıtırlık vermesi için bir yemek kaşığı sirkemizi ekleyip tuzu atıyoruz. Kabartmatozu ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar  baklava hamurumuzu yoğruyoruz.  Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve 15-20 dakika üzeri kapalı olarak dinlendiriyoruz.

Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz. Açmak işlemini gerçekleştirirken nişasta kullanıyoruz. Açılması gayet kolay olduğu için rahatlıkla açacağınızdan emin olabilirsiniz. Açtığımız hamuru içine çekilmiş cevizi serpip 4 taraftan karşılıklı olarak büzerek  ortada birleştiriyoruz. Yonca şeklinde bir şekil hazırlamış oluyoruz. Yaprakların büzgüleri bozulmadan üst üste kapatıp ters çevirerek fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına veriyoruz. Baklavamız pişerken şerbetini hazırlıyoruz.Şerbet kıvama gelince limon suyu sıkılıp ocaktan alıyoruz  ve ılımaya bırakılır.

Fırından çıkıp ılıyan tatlının üzerine ılık şerbet gezdirilip sunuma hazır hale getiriyoruz.