BIST 9.556
DOLAR 32,48
EURO 34,80
ALTIN 2.488,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir’den okul birincilerine ödül

Türel “Gençlerimizin refahı için çalışıyoruz” Murat Dalkılıç coşturdu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ortaokul 8.Sınıflar ve Lise 12.Sınıflar Okul Birincileri için ödül töreni düzenledi

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gençlerin refahı için çalıştıklarını belirterek, Türk gençliğinin iradesini hiç bir örgüte teslim etmeyeceğini vurguladı Törende okul birincisi öğrencilere bisiklet hediye edilirken ünlü sanatçı Murat Dalkılıç’ta muhteşem bir konser verdi.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 öğretim yılı 1. Dönem Ortaokul 8. Sınıflar ve Lise 12. Sınıflar okul birincileri için Cam Piramit’te ödül töreni düzenledi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.  

TÜRK MİLLETİ EĞİTİME ÖNEM VERİR

Önümüzdeki ay gerçekleşecek TEOG ile Haziran ayındaki LYS sınavları öncesinde öğrencilere moral vermek için bu organizasyonu düzenlediklerini söyleyen Başkan Türel, “Antalya’nın bütün çocukları benim evladım gibi. Nasıl ki, bir anne-baba çocuklarının geleceği için çalışır, kaygılanırsa, biz de Antalya’nın geleceği, bütün çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz” diye konuştu. Türel, pırıl pırıl gençlerle ve sevgi dolu ailelerle bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade edip, “Okul birincileri, okulların iftiharları, bizim de medarı iftiharlarımızdır. Sizler bizim gururumuzsunuz. Allah başarılarınızı daim kılsın. Bu başarı hem siz gençlerimizin evlatlarımızın başarısı, hem de fedakâr ailelerin başarısıdır. Bütün ailelerimizi de ayrıca tebrik ediyorum, böyle başarılı bir nesil yetiştirdiğiniz için tebrik ediyorum. Elbette ki, öğretmenlerimizi de unutmayalım, bu başarıda mutlaka öğretmenlerimizin de katkısı var. Bizler, Hazreti Ali Efendimizin, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözüyle büyüdük.  Peygamber Efendimizin, “Ben ilimin eviyim, Ali’de onun kapısıdır” sözü de bilgiye, bilime verdikleri kıymeti en güzel şekilde ifade eden sözlerdendir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” diyordu. Bizler hep bu sözlerle büyüdük. Türk milleti bu sebeple eğitime çok önem veren bir millettir. İmkânı olan aileler çocuklarının eğitimi için ellerinden gelen her fedakârlığı yapar. İmkânı olan vatandaşlarımız okul yaparak devlete bağışlar.”

GENÇLERİMİZİN ÖNÜ AÇIK

Türkiye’de çalışkan gençlerin artık önünün açık olduğunu ve gelecekte büyük işler başaracaklarına inandığını vurgulayan Başkan Türel, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ilime, sanata, spora, disiplinli çalışmaya önem vererek yetişmeleri hepimizin en büyük arzusudur. Türkiye’de çalışkan gençlerin önü artık tamamen açıktır. Bildiğiniz gibi, matematikte ve fen alanında üniversite sınavında ilk 5 bin, 10 bin arasına giren öğrencilere TUBİTAK 2 bin lira, 1500 lira gibi burslar vermektedir.  Türkiye eski Türkiye değildir, dünyada insansız hava aracı yapan az sayıda ülkeden birisiyiz. Artık kendi yazılımlarımızı yapıyoruz. Mühendislik alanında firmalarımız dünya ile yarışıyor. Sağlık sektöründe yabancılar gelip Türkiye’den hizmet alıyorlar. 20 yıl önce barajlarımızı, köprülerimizi yabancı firmalar yapardı, şimdi bizim firmalarımız yapıyor. İnşallah gençlerimiz çok daha büyük işler yapacak” diye konuştu.

BÜTÜN MÜCADELEMİZ SİZLER İÇİN

“Antalya’nın bütün çocukları benim evladım gibi onları öyle görüyorum ” diyen Türel, “Nasıl ki, bir anne-baba çocuklarının geleceği için çalışır, kaygılanırsa, biz de Antalya’nın geleceği, bütün çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Çocuklarımız gelecekte rahat etsinler, refah içinde mutlu olsunlar diye mücadele ediyoruz.  Eğitime ve siz gençlerimizin sağlıklı yetişmenize çok çok önem veriyoruz. Bundan 10 yıl kadar önce belediyemizin eğitim birimleri olan ASMEK’in gelişmesi için çok gayret sarf etmiştik. Bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak binlerce kişiye eğitim veriyoruz, çok sayıda gencimize de kurs desteği sağlıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için, kültür merkezleri, spor merkezleri yapıyoruz. Konservatuarımız müzik eğitimi veriyor. Tiyatromuz hem eğitim veriyor hem de çocuk tiyatrosuyla başarılı hizmetler veriyor. Eğitim, sanat ve sporda başarılı olasınız diye çok çalışıyoruz. Liseler ligi projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Bütün bu çalışmalarımız sizler için, sizin geleceğiniz için” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR İLKLERE İMZA ATIYOR

Başarılı öğrencileri aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otellerde ödüllendirdiklerini hatırlatan Türel, “Sizin gibi çalışkan evlatlarımız tatilde biraz dinlensinler diye, üç yıl önce “başarılı öğrenciye tatil iyi gelecek” projesini başlatmıştık. Her yıl 700 civarında okul birincimize aileleriyle beraber 3 günlük dinlenme imkanı sağlıyoruz. Çam sakızı çoban armağanı. Bu armağan bizim sizlere, çocuklarımıza, gençlerimize, eğitime, bilime verdiğimiz kıymetin bir sembolüdür. İnşallah bu hediyemiz hoşunuza gitmiştir, diye ümit ediyorum. Bu projeye destek olan Milli eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Beraberce bu gayretlerle Antalya’yı eğitim başarısında daha yükseklere çıkaracağız.  Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza gayretleri için teşekkür ediyorum. Hakikaten Büyükşehir belediyesi ekibi, eğitimde, sporda, kültür hizmetlerinde çok iyi iş çıkarmaktadır. Kolay değil, eskiden sadece 5 merkez ilçede çalışma yapardık. Şimdi 19 ilçemize, 539 köyümüze hizmet götürüyoruz, her sahada ayrı çalışıyoruz. Antalya’ya, sizlere iyi gelecek her konuda ilklere imza atıyoruz. Sizler, okul birincilerimiz olarak bilim yolunda yürümeye başlamış ışıklarsınız. İnşallah, bu yolda yürümeye devam edeceksiniz ve büyük Türkiye sizler gibi, parlak beyinlerin gayretleriyle yükselmeye devam edecek”

DEVLETZ KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

Yıllarca eğitim verdikleri sanılan bazı dershanelerin ve kurumların aslında gençlerin beyinlerini yıkadıklarını ve gerçek yüzlerinin ihanette ortaya çıktığını söyleyen Türel,

gençlere ve ailelere seslendi;  “Türkiye tarih boyunca dış güçlerin hedefinde olmuştur. Bizim eğitim hizmeti verdiklerini sandığımız bir grubun gerçekte ne yaptığını maalesef geç anladık. Gençleri bazı dershaneler ve kuruluşların nasıl kandırıp beyin yıkadıklarını ibret verici bir şekilde gördük. Her meslekten gençlerin beyinlerinin yıkanıp, iradelerini bir yere teslim ettiklerini görmekten, yaşadığımız ihanetten duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek bile zordur. İşte bu sebeple, sizlerden ricam, gençler olarak aklınızı kullanmanız ve her tür zararlı alışkanlıktan ve zararlı akımlardan uzak durmanızdır. 

Türk gençliği iradesini hiç bir örgüte teslim etmeyecektir. Devletimiz kimsesizlerin kimsesidir. Sizler yeter ki, çalışın Devletimiz ve bizler her zaman yanınızdayız. 

İnşallah başarılarınız devam edecektir. Üniversite okuyacaksınız, kariyer yapacaksınız. Lütfen hedeflerinize Antalya’yı da koyun. Kariyer yapmak memlekete hizmet etmeye engel değildir. İnanın ki, insanı en fazla mutlu eden iş, insanlara hizmet etmek, yardım etmek, insanların duasını, rızasını almaktır. Bir köye su götürmek, yol yapmak, bir engelli kardeşimizin hayatını kolaylaştırmaktan daha büyük mutluluk yoktur. Dünyanın en büyük zenginliği de budur. Bu mutluluğu her meslekte bulabilirsiniz. Sadece ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın. İbadet eder gibi, severek, mutlulukla çalışın. Siz zaten çalışkan gençlersiniz, mutlaka kendi yolunuzu en iyi şekilde seçeceksiniz.”   

TÜREL’DEN GENÇLERE TAVSİYE

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Menderes Türel, kendisinde iş hayatı dışında spor yapan, müzik yapan bir insan olduğunu söyledi ve “Zaman yok bahanesinin arkasına saklamayın” dedi. Türel bundan sonra da değişik vesileler ile gençlerle bir araya geleceğini söyleyerek tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Başkan Menderes Türel, konuşmasının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği puanı en yüksek 5 lise ve 5 ortaokul öğrencisine bisikletlerini hediye etti. 

 Ödül töreninde ünlü sanatçı Murat Dalkılıç sahne alarak öğrenci ve ailelere eğlence dolu saatler yaşattı.