BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir’den Eğitim Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki park sorununu çözmek üzere hastane alanına 900 araç kapasiteli katlı otopark yapacak. Otopark binasının çatısına ambulans helikopter inebilecek.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki trafik ve otopark sorununu çözümü için katlı otopark projeleri üretmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Şarampol’de yapacağı iki otoparkın yanı sıra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi alanında da bir katlı otopark inşa edecek. 2007 yılının Kasım ayında 904 yatak kapasiteli olarak yeniden inşa edilen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 10 yıl sonra kapasitesini iki katına çıkararak Antalya’nın en büyük hastane kompleksi oldu. Her gün binlerce insanın faydalandığı hastane kompleksinde ve çevresinde otopark sorun haline geldi.

HELİKOPTER PİSTLİ OTOPARK

Soruna el atan Büyükşehir Belediyesi, hastane personeli, hasta ve hasta yakınları, çevredeki işyerleri ve vatandaşların otopark problemine çözüm bulmak amacı ile 21.09.2016 tarihinde Milli Emlak ile ön izin sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir, hastane kompleksi içerisinde 7 bin 958 metrekarelik alan üzerinde otopark projesi planladı. Belediye şirketi ANTEPE tarafından hazırlanan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Katlı Otopark Projesi 900 araç kapasiteli olacak. Yalnızca hastaneye değil, çevreye de hizmet edecek otopark binasının çatı katı ambulans helikopteri iniş alanı olarak kullanılacak şekilde tasarlandı. Yapım ihalesi hazırlık süreci başlayan projenin, ihalenin ardından 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.