BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.476,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir Pakistan için seferber oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi selin vurduğu Pakistan'a yardım için seferber oldu.

Abone ol

20 milyon kişiyi etkileyen ve 2 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği Pakistan'a Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk etapta 75 ton gıda yardımını 4 TIR'la gerçekleştirecek.

Yaklaşık 12 bin yatak, battaniye ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halk ekmek fabrikası 4 adet portatif ekmek fırınını gönderilecek. Ayrıca yardım kampanyası açılarak, para dışında oyuncak, giysi ve ilaç toplanacak.

Pakistan için olağanüstü toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Pakistan'a yardım etmek için seferber oldu. Belediye yasası ve yönetmeliklerine doğal afetlerde kardeş ülke ve devletlere sosyal yardım yapılmasına vurgu yapılan başkanlık yazısında aynı zamanda Türk Kızılayı ile işbirliği yapılması ve protokol imzalanması fikri de benimsedi. Ayrıca Başbakanlık ve Valilik işbirliği ile de açılacak olan banka hesaplarıyla da nakdi ve ayni yardım yapılabilecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pakistan'a bu zor gününde yanlarında olmanın gerekliliğine işaret etti. Gökçek, daha önce de Pakistan'ın yanında olduklarını dile getirek, "Büyükşehir olarak halk ekmek fabrikamız oraya daha önce bir portatif ekmek fabrikası göndermişti. Şimdi de 4 tane daha göndereceğiz. Halk ekmek fabrikası görevlileri orada hazır bulunacaklar ve Pakistanlılara ekmek yapımını öğretecek" şeklinde konuştu.

Gökçek, ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla da yardımların yapılması konusunda Meclis'ten onay aldı. Meclis grup temsilcileri Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğa işaret ederek, doğal afetle zor durumda kalan Pakistan'a yardım edilmesi için tüm imkanların sağlanması fikrinde birleşti.